Nyt TV-signal fejres med lysshow

16x9

I aften, lørdag d. 31. oktober, forvandler Boxer TV syv tårnhøje TV-sendere i Jylland, på Fyn, Sjælland og Bornholm til farvestrålende lyssøjler.

Europas hidtil største lysskulptur vil pryde Danmark i aften, lørdag, for at fejre premieren på det digitale TV-signal, der fra søndag morgen giver alle med en almindelig TV-antenne mulighed for at modtage op til 40 TV-kanaler.
Det er Boxer TV, der står bag det gigantiske lysshow, der fra kl. 18.00 til kl. 23.55 lørdag aften vil præge aftenhimlen.

Showet er digitalt synkroniseret
Ved hjælp af kæmpe lyskastere, der hver vejer 200 kilo, vil syv tårnhøje TV-master i Jylland, på Fyn, Sjælland og Bornholm blive oplyst med spektakulær lyskunst. Lysskulpturen, der med sine syv fikspunkter over hele landet vil blive Europas hidtil største, er digitalt synkroniseret, så man ved alle syv TV-master ser præcis de samme farvespil og lysbevægelser udspille sig på nøjagtig samme tid.

Anerkendt lyskunstner står bag
"Det store lysshow vil på digital vis illustrere den fantastiske forvandling, der sker med TV-masterne lørdag nat... Det er en helt ny tv-virkelighed, som vi har bedt en af Danmarks førende lyskunstnere om at visualisere ved hjælp af selve tv-masterne," siger direktør Steen Ulf Jensen fra Boxer TV.
Kunstneren er Jesper Kongshaug, der er internationalt anerkendt for sin lyskunst. Han har tidligere udført en historisk genskabelse af branden på Koldinghus ved hjælp af lys og røg. Desuden har han lyssat Øresundsbroen, Kronborg Slot, Højbro Plads og det nye skuespilhus i København.

Kan ses 20 kilometer væk
For at skabe de spektakulære lyseffekter på TV-masterne bruges kraftige computerstyrede lyskastere, som normalt benyttes til store begivenheder i f.eks. Hollywood og Las Vegas, og når NASA's rumfærge lander. Lysstrålerne er så kraftige, at de lyser tre kilometer op i luften, og er så tydelige, at deres imponerende stråler kan ses op til 20 km væk.
"Hvis vejret er med os, vil showet omkring masterne kunne ses langt omkring. Men uanset hvad vil man helt sikkert få den flotteste oplevelse inden for en radius af to-tre kilometer fra masten," forklarer Steen Ulf Jensen.

Landsdækkende lysskulptur
Fordelt over hele landet vil de følgende master indgå i lysskulpturen, der bliver Europas hidtil største: Nibe-senderen ved Aalborg, Søsterhøj-senderen ved Århus, Varde-senderen, Tommerup-senderen på Fyn, Gladsaxe-senderen i København, Vordingborg-masten på Sydsjælland og Rø-senderen på Bornholm.

Susanne Nielsen