Minkavlere vil stoppe 'Operation X'

16x9

De danske pelsavlere vil have nedlagt fogedforbud mod et 'Operation X'-program, som omhandler dyremishandling på en række minkfarme.

I et kommende 'Operation X'-program har journalister trængt ind på 34 minkavleres gårde for at dokumentere overtrædelse af dyreværnsloven. Men hermed er de presseetiske regler blevet brudt, mener foreningen Danske Pelsdyravlere.
"I deres iver efter at fremelske en sensation, som ikke eksisterer, har TV 2 og 'Operation X' fuldstændig forsømt den simple løsning at ringe på dørklokken," lyder det i en pressemeddelelse fra foreningen.

TV 2 tager det roligt
Danske Pelsdyravlere har foreløbig meldt TV 2 til politiet for ulovlig indtrængen hos en minkavler på Stevns. Men TV 2 og Ekstra Bladet, som har assisteret med at lave programmet, tager nu anmeldelsen og truslen om fogedforbud med ro.
"Samfundsinteressen for at vise de forhold, der er på de pågældende farme, er større end den lovovertrædelse, der måtte være ved at hoppe over hegnet så at sige. Det bliver i sidste ende det springende punkt," siger TV 2-redaktør Lasse Bjerre til Ritzau.

Operation X, tirsdag d. 27. oktober

Susanne Nielsen/Ritzau