TV 2 genudsender 'Jesus & Josefine'

16x9

Om et halvt år er det jul igen, og TV 2 byder på en af sine julekalender_succeser.

Om et halvt år er det juleaften, og TV 2 afslører nu, at julekalenderen i 2009 bliver en genudsendelse af den populære historie om 12-årige Josefine og alle hendes fantastiske oplevelser.

I 2003 sendte TV 2 første gang julekalenderen 'Jesus og Josefine', hvor 12-årige Josefine rejser 2000 tilbage i tiden og møder drengen Jesus og hans familie.
Det hele begynder med, at Josefine er træt af, at hun har fødselsdag d. 24. december. For hun kan aldrig invitere vennerne hjem, fordi Jesus fødselsdag er vigtigere end hendes. Derfor beslutter hun sig for at flytte julen og kommer i besiddelse af en tidsmaskine - som sætter gang i hele eventyret.

En sød historie for børn og voksne
Hovedrollen som Josefine spilles af Pernille Kaae Høier, der i dag er 18 år og går i gymnasiet. Til efteråret bliver hun desuden aktuel i TV 2s nye fiktionsserie 'Store Drømme', der i bedste 'Fame'-stil følger elever og lærere på et musical-akademi. Tidligere har Pernille medvirket i bl.a. Lone Scherfigs 'Når mor kommer hjem'.

"Jesus og Josefine er en rigtig sød historie, og så er det sjovt at lære børn noget, mens man underholder dem - de får jo både en masse at vide om historie og kristendom på en sjov og spændende måde uden, at det bliver kedeligt. Og så er 'Jesus og Josefine' for helefamilien - noget af humoren er måske oven i købet mest for de voksne, så alle aldersgrupper kan få noget ud af julekalenderen på hver sin måde, fortæller Pernille Høier i en pressemeddelelse fra TV 2.

De øvrige medvirkende
Nikolaj Steen og Andrea Vagn Jensen spiller Josefines forældre, Martin Brygmann og Camilla Bendix spiller Josef og Maria, mens Sebastian Aagaard-Williams (kendt fra hiphop-bandet B-Boys) ses i rollen som deres søn, Jesus. Rollelisten tæller også bl.a. Kjeld Nørgaard, Bodil Jørgensen og børne- og ungdomsrapperen Rasmus Ott.
Sangene til 'Jesus & Josefine' er indsunget af Martin Brygmann, Julie Berthelsen, Søs Fenger, C.V. Jørgensen, Stig Kreutzfeldt, Peter Frödin, Vicky Singh og Jimmy Jørgensen.

Susanne Nielsen