'Kristian' er den nye 'Klovn'

16x9

'Klovn' er nu uigenkaldeligt slut. Men bare rolig, TV 2 Zulu er i gang med et nyt sitcom_projekt.

Snart er TV 2 Zulus sitcom-succes 'Klovn' uigenkaldeligt slut. Men så kan seerne glæde sig til den mere fantasiprægede 'Kristian' med stand-up-komikeren Christian Fuhlendorff i hovedrollen.

At gå i fodsporene på den superpopulære sitcom Klovn er ikke nogen nem opgave. Derfor har TV 2 Zulu valgt at satse på noget helt nyt inden for comedy-genren. I modsætning til Klovn, hvor fortællingen er virkelighedsnær og lineær, er afløseren, Kristian, fuld af fantasi og flashbacks.
"Vi vil selvfølgelig gerne have noget, der bliver lige så succesfuldt som Klovn. Det får man ikke uden at satse", siger chefen for TV 2 Networks, Maiken Wexø, til politiken.dk.

En halvsjusket fyr
Titelrollen spilles af den 26-årige stand-up-komiker Christian Fuhlendorff, som også selv har fået ideen til serien.
Hovedpersonen Kristian er, ifølge politiken.dk, en halvsjusket fyr med viltert rødt hår og ugegamle skægstubbe. Han har flere gange forgæves søgt ind på Filmskolen, men har nu slået sig til tåls med en tilværelse som kulturjournalist hjemme fra sin lille lejlighed. Han deler lejligheden med en veninde, som ofte har mandligt besøg om natten - til højrøstede udskejelser.
En af de overnattende gæster spilles i øvrigt af komikeren Geo.

Klar til efteråret
Hvordan helt nøjagtigt handlingsforløbet kommer til at blive, er dog ikke afgjort endnu.
Lars Christian Detlefsen fra Filmskolen er konsulent på manuskriptet, som skrives af Christian Fuhlendorff selv og komikeren Jesper Juhl, der også spiller Kristians ven. Inspirationen til serien kommer bl.a. fra den amerikanske serie 'Arrested Development', som er en af Fuhlendorffs helt store favoritter.
Serien er økonomisk støttet af Public Service Puljen, en pulje af for meget indbetalt licens, som støtter TV-produktioner for derved at give pengene tilbage til seerne.

Optagelserne til den nye sitcom er endnu ikke gået i gang, men planen er, at de første 10 afsnit skal være klar til efteråret.

Susanne Nielsen