DR jagter unge talenter

16x9

Danmarks Radio er nu igen på udkig efter kandidater til Talentværkstedet, der udklækker radio_ og TV_værter.

Danmarks Radio søger nu igen efter unge skæve hoveder til Talentværkstedet. Ansøgningsfristen er 4. maj.

Andrea Elisabeth Rudolph, Emil 'Score-Emil' Nørlund, Signe Muusmann, Mikael Bertelsen og Drengene fra Angora har alle gjort det. Nemlig, søgt ind på DR's Talentværkstedet og gennemgået en toårig uddannelse som nye TV- eller radio-talenter.
Nu er Danmarks Radio så igen på jagt efter nye stjerner in spe - gerne med en lidt skæv tankegang. Annonceringen foregår både via aviser, internettet et TV-spot på DR1, hvor Mikael Bertelsen (Den 11. time) er frontfigur.

Fortællelyst og gode idéer
Da DR i efteråret 2008 søgte nye talenter, kom der 480 ansøgninger. Men forventer redaktionschef Ulrik Skotte nu i nærheden af tusind ansøgere til fire ledige elevpladser på grund af den massive markedsføring.
Ansøgningsfristen er 4. maj, og aspiranterne skal enten sende lyd, tekst eller et videoklip ind, hvor de sælger sig selv.
"Vi leder efter denne her udefinerbare talentmasse, som ikke nødvendigvis forudsætter en journalistisk baggrund, men folks fortællelyst og evne til at udvikle idéer er afgørende," siger daglig leder af Talentværkstedet, Christian Volfing Jacobsen, til berlingske.dk.

Studerende og arbejdsløse
De fire, der udvælges til Talentværkstedet, får chancen for at blive kommende TV-værter, idéudviklere, radiostemmer, konceptmagere, eller hvad de nu viser sig for at have mest flair for.
I 2008 var der både studerende og arbejdsløse blandt ansøgerne. Én af de heldige var 19-årige Augusta Glahn-Abrahamsen, der netop havde afsluttet gymnasiet. Hun søgte ind med en kort video, hvor hun fortalte om sin idé til et TV-magasin for unge. Hun har nu modtaget undervisning i dramaturgi og stemmeteknik, og hver anden tirsdag fungerer hun som medvært på P3s musikprogram Semi med en grundløn, der svarer til en SU.
"Jeg føler mig meget heldig over at være optaget på uddannelsen, men man skal ikke søge ind, hvis man ikke brænder hundrede procent for medier," siger hun til berlingske.dk.

De øvrige udvalgte
Ud over Augusta Glahn-Abrahamsen fra Vanløse, var de heldige udvalgte den 22-årige Camille Gudmand Lange fra København, den 26-årige René Riis Rasmussen fra København og den 24-årige Jonas Hansen fra Holstebro (til højre på billedet øverst). Sidstnævnte kom fra en stilling i Føtex' isenkramafdeling i Holstebro. Det er altså ikke ens baggrund, der bestemmer om man er egent til DRs Talentværksted.

Susanne Nielsen