Serie A på ny dansk sportskanal

16x9

Til sommer får Danmark en ny, billig sportskanal, som bl.a. vil vise Champions League i håndbold og fodbold fra den bedste italienske liga.

Senest juli måned i år får Danmark en ny sportskanal. Det er det svenske Binnier-ejede TV4, som vil forsøge at komme ind på det danske TV-marked med en ny sportskanal. Kanalen kommer til at hedde Canal 9, og planen er, at den vil komme ind på det danske marked ved at konkurrere på prisen.

- Planen er, at kanalen bliver en anelse billigere end TV 2 Sport," siger adm. direktør hos TV4, Jan Scherman, i Børsen.

Italiensk, Spansk, engelsk og dansk
Canal 9 vil vise 60 danske SAS Liga-kampe, og vil også vise engelsk og spansk fodbold. Og for første gang i rigtig lang tid, så bliver der også mulighed for de danske seere for, at følge med i den italienske Serie A.

Canal 9 vil dog også have andre sportsgrene på programmet. Kanalen har indtil videre sikret sig rettigheder til både Champions League håndbold og atletik. Og selvom kanalen primært kommer til at dreje sig om sport, så vil der også være serier og film på Canal 9 - som mest vil rette sig mod det mandlige publikum.

Canal 9 til folket
TV4 regner med at kunne distribuere deres nye Canal 9 på en række platforme.

- Med vores udbud af attraktiv sport ville jeg være ekstremt overrasket, hvis YouSee, andre danske kabelselskaber og den nye udbyder af digitalt tv ikke tager os ind, siger Jan Scherman.

Bjarke Hansen