Mød den gravide mand

16x9

Historien om 'den gravide mand' gik lynhurtigt verden rundt i foråret. Nu er han gravid igen og kan opleves i en dokumentar på TV 2.

"At skjule en gravid mand er som at skjule en gorilla på 400 kilo", siger engelske Thomas Beatie - også kendt som 'den gravide mand'.
Thomas og hans kone Nancy valgte derfor selv at gå til medierne og fortælle deres historie, frem for at vente på at journalisterne begyndte at jagte dem.
I foråret stod parret frem i bøssemagasinet The Advocate og derefter gik det meget hurtigt.

Verdenskendt på et døgn
Transeksuelle Thomas Beatie var meget overrasket over, hvor hurtigt nyheden om 'den gravide mand' spredte sig.
"Jeg var chokeret over, at historien nåede verden rundt inden for 24 timer. Jeg mener - den var på kinesiske, russiske, rumænske og brasilianske websites i løbet af ingen tid".

Trusler på livet
Thomas og Nancys store åbenhed har dog også haft negative konsekvenser. Mange mennesker opfatter Thomas som abnorm, og han har modtaget adskillige dødstrusler og tusindvis af hadefulde kommentarer på internettet.
Han mener selv, at folk bliver så provokerede, fordi de tænker, "at jeg har brugt mine kvindelige reproduktions-organer til at blive far", som han udtrykker det.

Nedkommer til juni
I juni 2008 nedkom 34-årige Thomas med en velskabt datter, Susan. Og siden fødslen har han undladt at tage hormonbehandling.
Nu er han gravid igen og har termin præcis et år efter sin første fødsel - nemlig i juni i år.
Han og Nancy, 46 år, lever et tilbagetrukket liv for nedrullede gardiner og med overvågningskamperaer i deres hjem i Bend, Ore. Parret viser sig sjældent ude i offentligheden - for at få fred til at leve et almindeligt familieliv.

Dokumentar på TV 2
Torsdag aften viser TV 2 et dokumentarprogram fra engelske Channel 4, som har fået eksklusiv adgang til historien om Thomas. Det er en beretning om en trist barndom, kønsforvirring som teenager og den første mand i verden, der bliver mor.

Den gravide mand, torsdag d. 29. januar kl. 20.00 på TV 2.

Susanne Nielsen