De 10 største TV 2-hits

16x9

Hvilke af TV 2's underholdnings-hits er bedst?

Den 1. oktober 1988 kl. 20.00 - lige efter den historiske nyhedsudsendelse med Samuel Rachlin - kørte Lykkehjulet over skærmene for første gang. TV 2 indledte dermed en lang tradition for underholdning, quizzer og shows på dansk TV.
I anledning af TV 2's 20 års fødselsdag, har TVTID derfor lavet en Top 10-liste over de bedste underholdningsprogrammer gennem tiden.
Hvis du ikke er enig med os i rækkefølgen eller har nogle helt andre favoritter, er du selvfølgelig meget velkommen til både at stemme og kommentere.

1. Eleva2ren
blev sendt direkte fredag aften fra oktober 1988 til maj 1996. Programmet bestod af en blanding af underholdning, musik og gæster i studiet. Gæsterne ankom med elevator - deraf navnet på programmet.
Et fast programpunkt i Eleva2ren var, at seerne kunne ringe ind og deltage i et computerspil ved hjælp af tasterne på telefonen, dette gav liv til figurerne OsWald og Skærmtrolden Hugo.

2. Den store klassefest
er et af TV 2's absolut mest populære underholdningsprogrammer, som blev vist i perioden 1998-2001. Værter på programmet var netop afdøde Kamilla Bech Holten og Bubber.
To kendisser skal med hjælp fra deres klassekammerater dyste i forskellige udfordrende og overrumplende opgaver. Præmien til vinderholdet er den helt store klassefest.
Konceptet blev lanceret af TV 2 og er sidenhen blevet solgt til adskillige andre lande.

3. Vild med dans
behøver vist ikke nærmere præsentation... men her er lidt oplysninger alligevel: Konceptet stammer fra Storbritannien, hvor det hedder Strictly Come Dancing. Programmet er en videreudvikling af et programhit på BBC, der blot hed Come Dancing, hvor almindelige briter konkurrerede og lærte at gå til dans. Det blev sendt fra 1949 og helt frem til 1998.
Danmark hoppede på dansedillen i 2005, og programmet sendes desuden i en lang række andre lande, heriblandt Australien, Østrig, Italien, Mexico, Holland, USA, Norge og senest Sverige og Tyskland.

4. Lykkehjulet
er et gameshow bygget over det amerikanske Wheel of Fortune. Det blev sendt på TV 2 fra 1988 til 2001. Programmet skabte dansk TV-historie ved at være et af de første store gameshows herhjemme efter amerikansk forbillede.
Første vært på programmet var Michael Meyerheim (1988). Senere overtog Bengt Burg (1989-2000) afbrudt af en kort periode med Keld Heick (1996-97). Den sidste sæson, 2001, blev styret af Lars Herlow. Titelmelodien var komponeret af Jesper Ranum.

5. Hvem vil være millionær?
Quizzen, som er kendt af alle danskere, er den danske udgave af det britiske TV-koncept Who Wants To Be a Millionaire. Programmet er blevet vist på TV 2 siden 1999 med Peter Kær, Jes Dorph-Petersen og senest Hans Pilgaard i værtsstolen.

6.Popstars
med undertitlen 'en drøm bliver til virkelighed' var TV 2's første talentshow, som blev sendt i fra 2001-2003 i forskellige udgaver. I første sæson gik konkurrencen ud på at danne en dansk pigegruppe (som endte med at blive til EyeQ). I anden omgang var solisterne i søgelyset (med Jon som den endelige vinder).

7. Scenen er din
var TV 2's andet brede talentshow, som blev sendt fredag aften i perioden 2004-2007, og i alle fire sæsoner var Bubber vært for programmet. Konceptet er baseret på det amerikanske TV-show Star Search.
I Scenen er din konkurrerede danske talenter i fire forskellige kategorier: Juniorsang (8-14 år), Dans, Comedy (Sæson 1 & 2) / Underholdning (Sæson 3 & 4) samt Voksensang (fra 15 år).

8. Jeopardy
er et quiz-program efter amerikansk forbillede, der kørte i 10 år fra 1995-2005. Deltagerne nåede frem til TV-optagelserne gennem quiz-konkurrencer landet over. Jeopardy adskilte sig fra andre quizzer i paratviden ved, at svaret ikke blev godkendt, medmindre det blev stillet som et spørgsmål.
Værter på showet var Søren Kaster (1995-2000), Lasse Rimmer (2000-2003) og Lars Daneskov (2003-2005).

9. Den store mission
med undertitlen 'Første dansker i rummet' ramte skærmene i 2000 og 2001 og blev først sendt fra studiet hjemme i DK, siden fra USA.
Søskendeparret Puk Elgård og Claus Elgaard skulle ved hjælp af forskellige fysiske og psykiske test udvælgeden første dansker nogensinde til en historisk tur ud blandt stjernerne. Den heldige - og dygtige - rumfarer skulle findes blandt 5000 deltagere.
Konceptet blev opfundet af TV 2-redaktørerne Keld Reinicke og Palle Strøm i samarbejde med produktionsselskabet Jarowskij.

10. Venner for livet
er et fredags-underholdningsprogram, der kørte i perioden 2001-2003. Her skulle to kendisser i selskab med hver deres to bedste venner kæmpe om, hvem der kender deres venner bedst. Løjerne skiftede mellem intime betroelser og fysiske udfoldelser. Vært på programmet var Hans Pilgaard.

Susanne Nielsen