Se med: Idag får Nyhederne nyt studie og design

16x9

TV 2 Nyhederne har fået helt nyt studie, som tages i brug i dag. Seerne skal nok lægge mærke til det, lover Cecilie Beck fra Nyhederne

TV 2 Nyhederne har fået et helt nyt HD-nyhedsstudie på Kvægtorvet i Odense, og fra i dag - torsdag d. 25. april - bliver Nyhederne og Vejret sendt direkte herfra.

Samtidig får Nyhederne og Vejret et helt nyt grafisk udtryk, som hænger tæt sammen med det nye studie.

- Seerne skal glæde sig til de mange nye grafiske muligheder, studiet giver. F.eks. den store, buede skærm, der giver plads til nogle helt nye muligheder for informativ grafik i flere lag, fortæller nyhedsvært på TV 2, Cecilie Beck, til tvtid.

Skærmen er én af de nyskabelser, der bliver mest tydelig for seerne. Den er buet og 11 meter lang - og formentlig den eneste af sin slags i verden.

Wow! - uden at være avantgarde
Nyhedsstudiet er tegnet af studiedesigner Simon Jago, der også står bag nyhedsstudier hos tv-giganter som BBC, Al-Jazeera og Sky - og såmænd også de eksisterende nyhedsstudier hos både TV 2 News og TV 2 Nyhederne.

TV 2s nyhedschef, Jacob Nybroe, har tidligere udtalt, at det nye nyhedsstudie er moderne samtidig med, at det respekterer både TV 2s traditioner, og den over 100 år gamle arkitektur i Kvægtorvet i Odense.

"Vi har søjler og munkesten i studiet, som vi har andre steder på Kvægtorvet, vi bruger træ rundt om storskærme, og vi åbner for første gang studiet med glas ud til TV 2s kendte midtergang - og samtidig har vi skabt et topmoderne studie, der bringer NYHEDERNE op i den absolutte superliga," siger Jacob Nybroe i en pressemeddelelse og tilføjer.

"Vi får wow-effekt uden at være avantgarde, og vi udstråler, at vi er en en del af den virkelighed, som det er vores arbejde at beskrive. Man må som seer gerne få indtryk af det engagerede hold, der hver dag arbejder med nyhedsformidlingen, og man må gerne føle, at vi er i øjenhøje med verden omkring os - for det er vi," siger Jacob Nybroe.

Bjarke Hansen bjah@tv2.dk