Jackie Navarro føler sig snydt af DR-program

16x9

Jackie Navarro føler sig ført bag lyset af DR-programmet 'Absurdistan', som også tidligere har været kritiseret for ufine metoder

Kendisbloggeren Jackie Navarro er, efter egen mening, blevet snydt af tv-programmet 'Absurdistan', som produceres af Casper Christensens produktionsselskab Douglas Entertainment for DR3.

Programmet kontaktede Navarro og foregav at komme fra firmaet "Kejservand", og spurgte så, om ikke hun - mod betaling - havde lyst til at reklamere for deres produkt på sin blog.

"Firmaet" opfordrede hende til at nedtone, at der var tale om en reklame og til at sige, hun havde fundet vanden af sig selv i Torvehallerne.

Blev betalt med licenspenge
Jackie Navarro svarede dog firmaet, at hun ikke uden videre ville reklamere for "Kejservand" (se foto nederst på siden) - men at hun ville afprøve produktet først.

- Og så ganske kort tid senere stod der en to flasker ved min dør med det her vand, som jeg kunne smage. I det hele taget gik det hele enormt hurtigt, fortæller Jackie Navarro til tvtid.

Hun fik først at vide her en måned efter (torsdag d. 4. april), at "Kejservand" var DR3-programmets opfindelse og ikke er et firma, der findes i virkeligheden.

- Så de har betalt mig med licenspenge, siger Navarro, der i april måned gjorde Kejservand til månedens skønhedstip på sin blog og skrev under teksten, at det var et sponsoreret indlæg, sådan som markedsføringsloven foreskriver.

Vil vise, hvor nemt det er
Vært på 'Absurdistan', Kristoffer Eriksen, mener ikke, det er problematisk at redaktionen har udgivet sig for at være et firma og har opfordret Jackie Navarro til at lyve om et produkt.

- Usendelsen handler bl.a. om, hvor nemt man kan få bloggere til at reklamere for et produkt for penge. Og selvom Jackie Navarro skriver i sit indlæg, at det er et sponsoreret indlæg med små, gennemsigtige bogstaver nede i bunden, så tror vi ikke, det er noget eksempelvis en teenagepige, der bruger bloggen, vil lægge mærke til, siger Kristoffer Eriksen til tvtid.

Ikke første gang
Det er langt fra første gang, 'Absurdistan' har været i medierne med falske historier.

Bl.a. politiken.dk og TV 2 Lorry berettede f.eks. den falske historie om, at en ny klub kun for smukke mennesker var ved at åbne i København.

Og i marts måned var DR3s kanalchef, Lotte Lindegaard, ude at undskylde for programmet, efter at 'Absurdistan'-holdet havde indkaldt hellerupborgere til et fupmøde om, at der skulle indkvarteres asylansøgere i en villa.

"Programetikken er ikke blevet overholdt, og den ulempe som tirsdagens fiktive møde skabte for borgerne, står ikke mål med det, DR ønsker at opnå med programmet," udtalte Lotte Lindegaard dengang i en pressemeddelelse.

DR: Etiske regler er ikke overtrådt
Efter episoden med det falske borgermøde holdt DR et internt møde med Douglas Entertainment for at drøfte 'Absurdistan's fremtid, og ifølge faktaredaktør i DR, Anders Thomsen, er der ikke aktuelle planer om at stoppe 'Absurdistan'. Heller ikke efter Jackie Navarros kritik.

- For det første er programmet slet ikke klippet færdig endnu, og for det andet udgør Jackie Navarro og de andre bloggere kun en lille flig af et større indslag, hvor vi er ude efter noget helt andet - hvilket man kan se i programmet. Vi går ikke efter enkeltpersoner, siger Anders Thomsen og tilføjer .

- Efter min bedste overbevisning er DRs etiske retningslinjer blevet overholdt i dette tilfælde, siger han.

Næste 'Absurdistan'-program sendes efter planen om to uger (onsdag) på DR3 - men det vides endnu ikke, hvornår programmet med Jackie Navarro kommer på

Bjarke Hansen, bjah@tv2.dk og Susanne Nielsen, suni@tv2.dk