Sådan gik det "guiderne i paradis"

16x9

Guiderne Pernille, Anita, Susanne, Maria og Tomas blev i 2010 landskendte på tv. Se her, hvad der er sket dem siden

Fra januar 2010 kunne de danske tv-seere følge fem unge turistguider i tykt og tyndt i TV 2-serien 'Guider i paradis'.

Kameraholdet fulgte guiderne gennem syv uger - både i det daglige arbejde og i fritiden på ferieøen Phuket i Thailand. Her bestod nogle af arbejdsopgaverne blandt andet i, at guiderne skulle underholde små børn og tage sig af utilfredse turister.

Men hvad laver Maria Lorentzen, Anita Römer, Tomas Lau Henriksen, Pernille Nielsen og Susanne Hansen i dag - tre år efter? Det har tvtid undersøgt, og du kan få svaret herunder.

Tomas: Fra guide til spøgelsesjæger
I 'Guider i paradis' blev 33-årige Tomas Lau Henriksen kendt som alderspræsidenten blandt sine fire meget unge, kvindelige kolleger. Han var den mest erfarne, der ofte skulle lægge en trøstende skulder til, hvis en af pigerne følte sig uretfærdigt behandlet eller fik hjemvé juleaften.

Tomas skilte sig også ud fra de andre hovedpersoner ved at have en særlig interesse for det spirituelle område, bl.a. clairvoyance og healing. En interesse, han fik mulighed for at afprøve i praksis i programmet, hvor han på fem dage skulle sammensætte et foredrag om healing for turisterne.

I dag er Tomas 36 år, og han er for længst tilbage i Danmark igen.

"Det var en fantastisk oplevelse at være i Thailand som guide og at medvirke i 'Guider i paradis'. Men det er samtidig en lidt lukket verden, og jeg kunne mærke, at jeg havde brug for andre udfordringer," siger Tomas Lau Henriksen til tvtid.

Faktisk tog Tomas hjem fra Thailand allerede i marts 2010, hvorefter han fik job i receptionen på hotel Imperial i København. Herfra blev han i april i år headhuntet til et job som souschef i frisørkæden id4u, der har en afdeling i Viborg. På den måde kom han samtidig tættere på sin barndomsby Frederikshavn.

"Tv-programmer om spøgelsesjægere er det rene vand"
Men det mest usædvanlige ved Tomas Lau Henriksens karriereforløb, siden tv-serien sluttede, er, at han har fået rigtig travlt med at bruge sine spirituelle evner, blandt andet som "ghosthunter", eller på dansk "spøgelsesjæger". Et omsiggribende fritidsjob, som han bruger mange aftener og weekender på.

"Hver eneste uge er jeg ude og rense huse og lejligheder for spøgelser. Det er et specialområde, jeg har fået meget succes med. For eksempel havde jeg for nylig en opgave i Klosterstræde i København, hvor flere små lejligheder var hjemsøgt. Jeg kan kun sige, at de ting, man ser i tv-programmer om spøgelsesjægere er det rene vand i forhold til, hvad jeg oplevede der," fortæller Tomas og tilføjer, at han også hjælper med at fjerne andre former for dårlige energier i folks hjem.

"Jeg kalder mig selv for 'husenergispecialist', og det betyder, at jeg generelt arbejder med energifelterne i huse og butikker. For eksempel har jeg været hjulpet folk med at få solgt huse, som har været til salg rigtig længe, eller været ude hos butiksejere, hvor omsætningen af uforståelige årsager har været meget dårlig."

Selv om han allerede bruger meget tid på sin spirituelle bibeskæftigelse, håber Tomas, at han på et tidspunkt vil kunne arbejde med området på fuld tid.

"Det spirituelle er hele min drivkraft, og heldigvis er min arbejdsgiver forstående over for det, så jeg får lov til at tilrettelægge min arbejdstid efter det," slutter Tomas Lau Henriksen.

(Læs mere på Tomas' hjemmeside remushealing.dk).

Anita: Fik opfyldt sin stewardesse-drøm
Anita Römer, som stammer fra Bornholm, var bare 20 år gammel, da hun medvirkede i 'Guider i paradis', og dermed en af de yngste af Star Tours-guiderne i Thailand.

Dengang var hun en såkaldt "sports- og Super Kids"-guide, som bl.a. havde ansvaret for at instruere i gymnastikøvelser, turisterne kunne lave i poolen, og at underholde de allermindste af gæsterne. Det inkluderede for eksempel, at Anita indimellem måtte tage et stort bjørne-kostume på i 30-40 graders varme.

Anitas store drøm har hele tiden været at blive stewardesse. Men hun fortsatte alligevel i to sæsoner mere som guide, før hun efter halvandet år i Thailand vendte hjem til Danmark i sommeren 2011.

"Da jeg blev 22, fik jeg lyst til at tage hjem, fordi jeg var træt af at leve i en kuffert. Jeg fik et sommerjob i en iskiosk i Allinge, samtidig med, at jeg søgte stillinger som stewardesse," siger Anita Römer til tvtid og fortsætter.

"Desværre fik jeg det ene afslag efter det andet, fordi jeg ikke var høj nok til at arbejde som stewardesse. Så til sidst mistede jeg modet og besluttede at finde en anden måde at komme ind i et flyselskab på."

I august 2011 flyttede Anita derfor til København for at begynde på en kommunikations- og it-uddannelse, også kaldet HGF, på Niels Brock. En uddannelse, som kunne skaffe hende job som trafikassistent hos SAS. Men hun stoppede dog brat uddannelsen i efteråret, da den helt store chance dukkede op.

Fandt også drømmefyren på jobbet
"Jeg så et jobopslag hos Thomas Cook Airlines, der søgte en stewardesse. Jeg kom til samtale, og de ville meget gerne ansætte mig," siger Anita om drømmejobbet, som stadig lever helt op til hendes forventninger.

"Det er et rigtig spændende arbejde, hvor jeg ikke bare arbejder i Danmark, men kommer ud til mange forskellige destinationer i verden, og jeg har nogle søde kolleger," lyder det fra Anita, som endda også har fundet sin drømmefyr på jobbet.

"Jeg har mødt min dejlige kæreste i firmaet, han er steward," siger hun glad.

Selv om Anita Römer således ikke er fortsat inden for guide-branchen, synes hun, at hun har lært mange ting gennem jobbet i Thailand, som hun kan bruge i sit nuværende arbejde. Ikke mindst sprogkundskaberne.

"På hotellet i Thailand var der mange svenske turister, og jeg blev hurtigt god til at tale svensk. Det er en stor hjælp for mig i dag."

Hvad angår selve oplevelsen med at medvirke i dokumentarserien på TV 2, siger Anita følgende:

"Det var rigtig sjovt, mens det stod på. Men jeg har da fundet ud af, at jeg aldrig vil gå ind i tv-branchen," griner hun og tilføjer.

"Det var meget mærkeligt at se sig selv på tv. Man tror, at man er én person, men ser helt anderledes ud og har en anden stemme, end man tror. Så det var underligt. Men jeg har kun fået positive reaktioner på det, og Bornholm er jo en lille ø, så der glemmer de ikke, at jeg har været med i et guide-program," slutter Anita.

Maria: Er begyndt at få udlængsel igen
I tv-programmet var Maria Lorentzen den mest ambitiøse af guiderne, og som 24-årig havde hun en stor drøm om at blive manager hos Star Tours.

Dén drøm fik hun opfyldt, og efter at have afsluttet det kursus, hun begyndte på i programmet, arbejdede hun først i et år som Sales- og Servicemanager på Cypern og Gran Canaria og derefter et år som Destinationsmanager i Bulgarien og Cuba - dvs. at hun tilbragte et halvt år hvert sted.

I april i år vendte Maria hjem til Danmark, hvor hun er fortsat med at arbejde for Star Tours. Hun er nu salgs- og servicekonsulent på selskabets kontor på Rådhuspladsen. Et job, der passer hende fint.

"Det er selvfølgelig en stor omvæltning pludselig at sidde i et ni til fire-job. Men jeg har ikke helt så meget ansvar som tidligere, og det er fint nok lige nu, hvor jeg ikke ved, hvad der skal ske fremover. Samtidig er det et nemt job for mig, fordi jeg kender destinationerne ud og ind og ved, hvad det er for nogle produkter, vi tilbyder," siger Maria Lorentzen til tvtid.

For øjeblikket går den nu 27-årige turistpige og overvejer, om hun skal læse videre, eller om hun skal til udlandet og arbejde.

"Efter tre måneder i Danmark har jeg allerede udlængsel, og jeg har lyst til at rejse igen," siger hun med et grin og tilføjer.

"Egentlig troede jeg, at det var nu, jeg skulle i gang med at stifte familie. Jeg har jo arbejdet i fire år i udlandet, men åbenbart trækker det stadig i mig," lyder det fra Maria, som ikke har haft en kæreste, mens hun har arbejdet som guide, og heller ikke har fundet én herhjemme.

"Superfed oplevelse at være en del af et tv-program"
Maria er stadig ambitiøs med hensyn til sit arbejde inden for turistfaget og har en drøm om at uddanne sig videre inden for salg og marketing, så hun kan få job i Star Tours marketingafdeling hjemme i Danmark. Så tiden vil vise, om udlængslen eller videreuddannelsen trækker mest.

Når hun ser tilbage på sin medvirken i TV 2-serien, har Maria Lorentzen kun positivt at bemærke.

"Jeg har haft mange gode oplevelser med tidligere gæster, som har set mig i programmet og sagt, at de huskede mig og gerne ville takke for en god service. Det var superfed oplevelse at være en del af et tv-program, og det gav en sjov afveksling i hverdagen," lyder det positivt fra Maria, som tilføjer.

"Jeg var også rigtig glad for, at jeg blev fremstillet hundrede procent som mig selv. For man ved jo, hvordan sådan et tv-program kan klippes sammen. Jeg er supertilfreds med, at budskabet i serien var, at dét at være guide er et rigtigt job og ikke bare et festjob, sådan som det tidligere er blevet fremtillet i f.eks. 'Guideskolen', som fulgte nogle Spies-medarbejdere," slutter Maria.

Pernille: Skal være mor
Mørkhårede Pernille Nielsen var trods sine bare 20 år en af de mest markante personligheder i 'Guider i paradis', hvor hun blev kendt som den højtråbende og underholdende charmetrold, der samtidig havde en fantastisk evne til at tale utilfredse gæster til ro.

Pernille drømte dengang om at begynde på psykologistudiet hjemme i Danmark, når hun på et tidspunkt havde fået stillet sine lyster med hensyn til at opleve verden.

Lige nu befinder Als-pigen sig dog i en noget anden situation: Hun er nemlig højgravid og har indstillet sit fokus helt og holdent på sin kommende familie, der har base i den jyske by, Sønderborg. Pernille er derfor ikke interesseret i at medvirke i denne artikel.

Susanne: Er ude i det store udland
Susanne Hansen fra Næstved lærte seerne af 'Guider i paradis' at kende som den kønne og modne 23-årige pige, som tog livet i den lidt omvendte rækkefølge.

Som bare 21-årig var hun både uddannet materialist og havde fast job, kæreste og bil. Men det blev lige vel etableret for hende, så hun sagde op og rejste ud i verden som guide. Og da seerne mødte hende i TV 2-programmet, havde hun allerede været guide i fem sæsoner.

Susanne er stadig vild med rejselivet og arbejder netop nu som stewardesse hos Jettime. Da hun for øjeblikket befinder sig i udlandet på ferie, har det ikke været muligt at få hende til at medvirke i denne artikel.

Susanne Nielsen (suni@tv2.dk)