Usikre Klubien: Fortryder lidt, jeg sagde ja til Toppen af poppen

16x9
En verdensstjerne - men alligevel usikker på egne evner. Foto: T

Jørgen Klubien er i bund og grund ret usikker på egne evner, og derfor er det svært for ham at være midtpunkt i et populært tv-program som ’Toppen af

Se første afsnit af 'Toppen af poppen' på TV 2 PLAY.

55-årige Jørgen Klubien er det, man kan kalde en multikunstner i ordets mest positive forstand. Han evner to vidt forskellige genrer så godt, at han har fået stor anerkendelse og topjobs indenfor begge verdener.

Herhjemme kender vi ham bedst som forsanger i gruppen Danseorkesteret, som fik sit gennembrud i 1980’erne med blandt andet superhittene ’Regndans’ og ’Kom tilbage nu’.

Se også: Smugkig Toppen af poppen: Hør Clemens smadre 'Kom tilbage nu'

I det store udland kender de ham som tegner og animator hos store tegnefilmsproducenter som Pixar og Disney. Han bor til dagligt i Los Angeles, hvor han blandt andet været har en af de bærende kræfter på storfilm som ’Løvernes konge’ og ’Biler’.

Læs også: En af Danmarks mest populære musikere er kæmpe navn i Hollywood

Derfor kan det være svært at forstå, når Jørgen Klubien sidder med sit lidt forsigtige smil og fortæller om sin tvivl på egen kunnen.

- Jeg er den type kunstner, som har den dybe usikkerhed, om jeg er god nok. Heldigvis kan jeg bruge den til at drive mig til hele tiden at skulle vise, at jeg kan noget.

- Nu har jeg jo børn, og jeg siger jo til dem, ”Slap af, hold op, du er jo fantastisk”. Og hvis jeg vender den mod mig selv, så kan jeg jo godt slappe lidt af. Men indeni har jeg det med at skulle præstere noget, forklarer Jørgen Klubien, som er hovedperson i premiereprogrammet af fjerde sæson ’Toppen af poppen’, som TV 2 viser søndag klokken 20.

Læs også: Toppen af poppen: Derfor er Bornholm federe end Caribien

Som hovedperson skal Klubien primært læne sig tilbage og lytte til kollegernes fortolkning og versioner af hans sange gennem tiden.

Men den 55-årige musiker har svært ved at slappe helt af, når Wafande, Anne Dorte Michelsen, Clemens, Rasmus Walter, Barbara Moleko og Poul Krebs viser deres dygtighed.

- De overrasker mig alle sammen ved deres måde at være på. Jeg kan godt forstå, at de er noget stjerne-agtigt. De er alle sammen meget interessante og har mange flere lag, end i hvert fald jeg havde dømt dem til med min hurtige kategorisering. Der er meget mere i dem alle sammen. De er søde, charmerende og talentfulde alle sammen, så jeg føler mig lidt presset, smiler den sympatiske sanger.

På billederne i toppen af artiklen her, kan du se, hvilke sange de seks musikere har valgt at synge. Klik på pilene for at se alle billederne.

Usikkerheden kan musikeren dog godt lægge væk, når han skal lave gas med sig selv. For det var lidt af en overvindelse at sige ja til at være sammen med en gruppe af mennesker intensivt i en hel uge.

- Jeg er en sur gammel mand jo. Jeg er sådan en type, der i virkeligheden hader mennesker. Jeg kan bedst lide at være alene med min hund og min guitar, og jeg er altså lidt en enspænder. Ej, jeg siger det jo med humor, for faktisk er det jo ret hyggeligt at være en del af det her, griner Klubien højt.

Læs også: Se det nye 'Toppen af poppen'-hold

Jørgen Klubien har netop udgivet sit første soloalbum ’Soul Cowboy’, og for at sætte fokus på musikken har han takket ja til at være med i det populære program.

- Jeg vil ikke sige, jeg skulle overtales, men det er en lille smule grænseoverskridende at være på sådan noget reality-tv, som ’Toppen af poppen’ jo en lille smule er. Man er på hele tiden, selvom man skal virke afslappet. Det er sådan en underlig hybrid mellem dokumentar-tv og noget som er iscenesat.

Hver en prut dokumenteres
- Og jeg fortryder da også hele tiden, at jeg har sagt ja til at være med. Men jeg arbejder med det, klukker musikeren og hitmageren og afslører endnu engang sin usikkerhed, som han ellers fint fik skjult ved at lave grin med sig selv.

- Jeg tror også, det er noget med nerver, når man hele tiden får et kamera i ansigtet, og man hele tiden bliver fulgt. Man skal tænke over alt, hvad man siger og gør. Det gør jeg også til dagligt. Men det er ekstra meget, når hver en prut, man slår, bliver dokumenteret.

Se Jørgen Klubien som dagens hovedperson i ’Toppen af poppen’ søndag den 17. august klokken 20.

Jørgen Klubien: 55 år. Dannede i 1984 bandet Danseorkesteret sammen med Rasmus Kærså og Jacob Andersen. De lavede blandt andet landeplagerne 'Regndans' og 'Kom tilbage nu', som alle kendte i midtfirserne. Han er netop udkommet med sit første soloalbum 'Soul Cowboy'. Ved siden af musikken er Klubien tegner og animator for store tegnefilmsproducenter som Disney og Pixar. Han bor til dagligt i Los Angeles.

Wafande: 31 år. Reggae- og dancehall-sanger, som debuterede i maj 2011 med singlen 'Gi' mig et smil'. Hans første album 'Du ved det' udkom senere samme år. Wafandes andet album 'Nyt land' kom på gaden den 19. maj. Han er desuden aktuel som coach i 'Voice - junior', hvor anden sæson sendes på TV 2 til efteråret. Har en dansk/fransk mor og en afrikansk far og er opvokset i Frankrig, hvor han blandt andet spillede basketball på højt plan. 

Anne Dorte Michelsen: 56 år. Var den ene af de to tøser i 80'er-gruppen Tøsedrengene. Den anden var Maria Bramsen. Gruppen nåede at udgive seks albums, som blev solgt i mere end en million eksemplarer, før de gik i opløsning i 1985. Deres største hits var 'Sig du ka' li' mig' og 'Indianer'. Efter tøsedrengene gik Anne Dorte solo i en række år, før hun i 1992 dannede hun 'kvind-tetten' Venter på far, som sætter fokus på kønsroller og ligestilling med humor. Hun har fortsat sin solokarriere.

Clemens: 34 år. Rapper, som udgav debutalbummet 'Regnskabets time' i 1997. Han har udgivet seks studiealbums og vandt en Grammy for sit andet album 'Den anden verden'. Hans seneste album 'Ingen kender dagen' udkom i 2012. Clemens er kendt for sit sprudlende sprog, og han har derfor også en karriere som tekstforfatter. Han skrev al teksten til en breakdance-version af 'Nøddeknækkeren' i 2003, ligesom han var en af tekstforfatterne, da tv-serien 'Matador' i 2007 blev sat op som musical.

Barbara Moleko: 27 år. Sangerinde og sangskriver, som udgav sin første single 'Gå en tur' i marts 2012. Første soloalbum 'Lykken er...' udkom september 2012. Her fra kender man blandt andet storhittet 'Dum For Dig'. Hun har blandt andet arbejdet sammen med L.O.C. og Lukas Graham. Barbara har en dansk mor og en sydafrikansk far. Hun er vokset op i Mozambique og Sydafrika, før hun som 12-årig flyttede med sin mor til Vanløse. Hun blev mor i november 2013.

Rasmus Walter: 36 år. Tidligere forsanger og guitarist i rockbandet Grand Avenue. Udgav i april 2011 soloalbummet 'Rasmus Walter' med det store hit 'Dybt vand'. Hans andet soloalbum 'Lige her. Lige nu' udkom i marts 2013. Her må singlen 'Endeløst' siges at være det suverænt største hit. Rasmus Walter er født og opvokset i Aarhus sammen med sin tvillingebror Anders, som tidligere på året vandt en Oscar for sin kortfilm 'Helium'.  

Poul Krebs: 58 år. Programmets mest erfarne sanger og sangskriver. Han har gennem karrieren udgivet 23 albums og opsamlinger, som til sammen har solgt mere end en million eksemplarer. Han debuterede i 1979 med albummet 'Efter stormen'. Hans store gennembrud kom dog først i 1995 med albummet 'Små sensationer', hvor alle kunne synge med på 'Sådan nogen som os'. Poul Krebs' seneste album 'Asfalt' udkom tidligere på året.