Kanal5: Vi blev hacket

16x9

En hacker var skyld i, at kanal5 tilsyneladende afslørede, hvem der blev stemt ud af 'Big Brother', før sms-afstemningen var slut

Søndag aften fremgik det på kanal5s hjemmeside, at den 29-årige mor Stine Solgaard blev stemt ud af 'Big Brother'. Men som tvtid skrev tidligere i dag, skete offentliggørelsen før sms-afstemningen var slut.

Derfor satte det gang i spekulationer om, hvorvidt Kanal5 måske kan have snyd med stemmerne, når de på forhånd vidste, hvem der ville vinde.

Men nu siger kanal5, at en bruger har brudt ind på hjemmesiden og fundet materiale, der først skulle offentliggøres, når resultatet var fundet.

Informationschef på SBS TV, Jesper Jürgensen, er rystet over situationen, der viser at der er behov for at skærpe sikkerheden omkring kanal5.dk.

Videoen var ikke offentligt tilgængelig
"Vi forbereder indhold relateret til exit for alle nominerede, da det jo skal gå stærkt på online-medier. Ved at bruge de identifikationsnumre som hver enkelt emne på sitet får tildelt, fik brugeren via adresselinjen i browseren adgang til en ikke offentlig tilgængelig video, hvor teksten beskrev at Stine måtte forlade huset før afgørelsen var faldet," siger han og uddyber:

"Hvad brugeren ikke havde bemærket var, at lignende videoer og artikler om Alexanders og Umars exit også var tilgængelig på samme vis. Det var dog kun siden med Stine, som blev postet på Facebook."

Jesper Jürgensen vil nu skærpe sikkerheden på sitet, så det ikke kan lykkedes for hackere og computernørder at finde frem til sider som ikke er offentlige.

På Facebook blev der efterfølende sat spørgsmålstegn ved SMS-afstemningen, men Jesper Jürgensen afviser klart alle anklager om manipulation:

Kanal5 laver ikke selv afstemningen
"Vi har intet direkte med afgørelsen af SMS-afstemningen at gøre. Den håndteres af et selvstændigt selskab, Responsfabrikken, som laver den slags afstemningen for en lang række tv-stationer og virksomheder bl.a. i forbindelse med indsamlinger og konkurrencer på tv," siger han.

Responsfabrikken bekræfter i en pressemeddelelse fra Kanal5, at man ikke kan snyde med stemmerne.

Alice Petersen (alpe@tv2.dk)