Jule-TV-producent tæt på konkurs

16x9

Julekalenderen H*A*S*H har været dyr for producenten Niels Bald, som er tæt på økonomisk fallit

Julekalenderen H*A*S*H har været dyr for producenten Niels Bald, som er tæt på økonomisk fallit

Fra i dag kan julekalenderen 'H*A*S*H' ses på nettet. Men for producenten af serien, Niels Bald, er det også nødvendigt, at der om en uges tid bliver solgt en masse DVD'er. Ellers ser det sort ud for ham.

"Så er jeg konkurs, så er jeg færdig. Så bliver der sgu ikke nogle julegaver til ungerne. Det er helt sikkert," konstaterer Niels Bald, der har brugt hele to år på at lave julekalenderen, over for Newspaq.

Oprindeligt skulle 'H*A*S*H have været sendt på DR2 sidste år. Men TV-kanalen mente, at niveauet var for lavt, og Niels Bald fik rettighederne til serien tilbage.

Har solgt sin bil
Normalt sørger en producent for at få opbakning fra et distributionsselskab eller et TV-selskab. Men ikke Niels Bald. Han har selv punget ud med flere millioner.

"Jeg har brugt alle mine penge på julekalenderen. Alt hvad jeg ejer og har. Det er sådan noget med, at jeg har kontanter liggende for at betale min husleje. Og så har jeg måttet sælge min bil," fortæller han til Newspaq.

Niels Bald investerede også mange penge i sit forrige store projekt, dukkefilmen 'Strings'. Den vandt priser og blev vist i langt over 20 lande, men Niels Bald måtte sælge sin andelsbolig, sit sommerhus og sin bil for at lave den.

H*A*S*H kan ses på www.hashtv.dk fra d. 1.-24. december, og så udkommer den på DVD på mandag.

Susanne Nielsen