Rita kåret som "must-see" af amerikansk magasin

16x9
Tv-serien Rita bliver anbefalet af det amerikanske medie The Hollywood Reporter. Foto: TV 2

Se Rita på TV 2 PLAY Den politisk ukorrekte, men dygtige skolelærer Rita er en elsket tv-figur herhjemme - og nu skal amerikanerne også lære hende

Se Rita på TV 2 PLAY

Den politisk ukorrekte, men dygtige skolelærer Rita er en elsket tv-figur herhjemme - og nu skal amerikanerne også lære hende at kende. Tv-serien Rita er nemlig på det amerikanske medie The Hollywood Reporters liste over udenlandske serier, som man bør se.

- Rita er en kæderygende, seksuelt promiskuøs rod af en singlemor. Hun er dog også en talentfuld lærer og kompromisløs feministisk rebel. Latterfremkaldende dialog og en forfriskende uperfekt kvindelig hovedrolle gør Rita til en skat, lyder anbefalingen.

Også DR's serie Arvingerne er med på listen, der også tæller den britiske serie Fortitude med Sofie Gråbøl på rollelisten.

Se Fortitude på TV 2 PLAY

Rita opnåede stor succes i Danmark og havde i gennemsnit over 600.000 seere per afsnit. Serien blev i 2014 vist på den franske tv-station TF1, og serien skal genindspilles til det amerikanske marked, hvor skuespilleren Anna Gunn vil spille hovedrollen som den fandenivoldske lærer.