Ondskabsfuld mors dag-joke går verden rundt

En joke i et cambodjansk tv-program, hvor en pige snydes til at tro, at hun vil blive genforenet med sin mor, men i stedet mødes af en dragqueen, er i

En joke i et cambodjansk tv-program, hvor en pige snydes til at tro, at hun vil blive genforenet med sin mor, men i stedet mødes af en dragqueen, er i løbet af de seneste dage blevet udsat for så kraftig kritik verden over, at tv-selskabet bag nu er gået ud og har undskyldt episoden.

Autumn Allen var søndag gæst i et ’mors dag-show’ på tv-kanalen MyTV, der henvender sig til unge i Cambodja, hvor den 13-årige pige har været kendt for sit sangtalent, siden hun som niårig deltog i et talentshow.

Her fortalte programmets værter, at Autumn Allen ville blive genforenet med sin mor, som hun ikke har set, siden hun som seksårig forlod USA sammen med sin far. Det skriver det cambodjanske medie The Phnom Phen Post og tilføjer, at Allens glædestårer hurtigt blev tørret væk, da 'genforeningen' fandt sted – i stedet for hendes mor kom nemlig den lokale komiker Chuop Rolin, iklædt dametøj, frem på scenen. Se et udklip fra fra programmet øverst i artiklen.

- Troede du, det var rigtigt? spurgte værterne ifølge The Phnom Phen Post den 13-årige pige, der nervøst og grinende svarede ”det ved jeg ikke”.

Autumn Allens efterfølgende mange grin sammen med værterne og den udklædte komiker har fået nogen til at tro, at der var tale om en opstillet situation, men det er ikke tilfældet, fortæller hun.

- Til at starte med var jeg skuffet, men Rolin fik mig til at grine, så jeg havde det sjovt under showet, siger Autumn Allen, der synes at tage lettere på joken end alle andre, til The Phnom Phen Post.

- Tak for den enorme støtte i forbindelse med ”Mors dags-showet”. Jeg er sikker på, at der ikke var ment noget ondt, og jeg havde det sjovt under showet, skrev Allen efterfølgende til sine mange fans på sin Facebook-side.

De mange forargede fans stod dog langt fra alene med kritik af programmets 'mors dag-joke'.

Blandt andet den lokale menneskerettighedsaktivist VIRAK OU har været ude med stærk – og meget populær – kritik af programmets producer, som han kalder ”dum, hjernedød og hjerteløs”:

I watched the clip of this MyTV show. The producer was stupid and brainless and heartless by playing around with the...

Posted by Virak OU on Sunday, May 10, 2015

Efterfølgende har historien om episoden spredt sig på alverdens medier, hvor forargelsen ikke er mindre.

MyTV har nu givet Autumn Allen en undskyldning, og hun fortæller tirsdag aften på Facebook, lokal tid, at der også snart vil komme en offentlig undskyldning fra tv-kanalen.

 

Autumn Allen

  • Autumn Allen er en 13-årig sanger, der er bosat i Cambodja.
  • Indtil hun var seks år, boede hun i USA, men flyttede derefter til Cambodja med sin far.
  • Autumn Allen blev første gang kendt for sit sangtalent, da hun som niårig deltog i et talentshow.
  • Derefter har hun løbende lagt cover-versioner af kendte sange ud på de sociale medier.
  • I løbet af kort tid voksede hendes popularitet, og hun har mange fans i Cambodja - blandt andet 18.000 på Facebook.
  • Autumn Allens fanskare blev for alvor stor, efter hun som 11-årig deltog i et tv-program, hvor hun sang på flere forskellige sprog.
  • Hun er i øjeblikket i gang med at indspille sin debutplade.