Kæmper for at beholde slægtsgården: Henrik har to job

Du kan se 'Huse der aldrig kommer til salg" hver torsdag klokken 20.40 på TV 2 FRI og på TV 2 PLAY. Henrik Møller er femte generation på slægtsgård

Du kan se 'Huse der aldrig kommer til salg" hver torsdag klokken 20.40 på TV 2 FRI og på TV 2 PLAY.

Henrik Møller er femte generation på slægtsgården på Tåsinge - et sted han altid har drømt om at overtage.

Men han må knokle på fuld tid som landmand på en anden gård i nærheden for at have råd til at videreføre sit barndomshjem, der indtil videre drives som et fritidslandbrug.

Derfor bruger Henrik Møller og hans kone Julie Nymark al deres fritid på at passe de mange dyr på gården.

- Det er jo altid dyrene først. Vi er nødt til at tage hjem og fodre dem, inden vi kan tage til fødselsdag, forklarer Henrik Møller til liebhavermægler Pernille Sams i programmet "Huse der aldrig kommer til salg" på  TV 2 FRI, hvor Sams rejser landet rundt og ser på unikke ejendomme, der er så specielle, at de aldrig kommer til salg.

Der er eksempelvis så småt med fritid, at familiens julefrokost er blevet flyttet hjem til parret, da de ellers ikke kunne nå at deltage:

- Det er altid arbejdet først, så da vi var til julefrokost, var vi nødt til at køre frem og tilbage, da vi var ved at få lam. Julefrokosten er derfor flyttet ned til os, så de er sikre på, at vi er der, forklarer Julie Nymark. 

Henrik Møller er femte generation på slægtsgården på Tåsinge
Henrik Møller er femte generation på slægtsgården på Tåsinge Foto: TV 2

Heldigvis ser det unge landmandspar ikke negativt på den manglende fritid.

- Det er jo en livsstil, at vi bruger så meget tid på det. Det er jo ikke fordi, vi kan leve af det. Vi vil gerne, men der er lige noget vej endnu, selvom det går fremad, fortæller Julie Nymark.

Se slægtsgården i videoklippet øverst oppe.

Og du kan se 'Huse der aldrig kommer til salg" hver torsdag klokken 20.40 på TV 2 FRI og på TV 2 PLAY.

Huse der aldrig kommer til salg

Tag med en af Danmarks mest erfarne liebhavermæglere, Pernille Sams, rundt i Danmark, når hun for første gang bliver inviteret indenfor i de mest vidunderlige huse, der aldrig kommer til salg og får historien bag de mennesker, som ejer husene.