- Det værste var, at de ikke oplevede 5. maj

Du kan se Hvidstengruppen på TV 2 PLAY her. Se klip fra dokumentarfilmen 'Historien om Hvidstensgruppen' ovenfor, hvor det eneste nulevende medlem

Du kan se Hvidstengruppen på TV 2 PLAY her.

Se klip fra dokumentarfilmen 'Historien om Hvidstensgruppen' ovenfor, hvor det eneste nulevende medlem af Hvidstensgruppen, Svend Andersenfra Djursland, fortæller om, hvordan de otte henrettede mænd i den berømte modstandsgruppe ændrede Danmarkshistorien, men aldrig selv oplevede glæden ved at fejre d. 5. maj 1945.

Svend Andersen var på besøg hos en kammerat i Randers, da mange af de øvrige medlemmer af Hvidstensgruppen blev pågrebet af Gestapo. Et par dage efter lykkedes det ham at flygte til Sverige sammen med et af de andre medlemmer af gruppen, Andreas Stenz.

Hør også Gulle Fiil fortælle om sin mors,Tulle Fiils, skæbne efter 2. verdenskrig, og hør Tulle Fiil læse op af sit berømte brev til Werner Best her.

Læs flere artikler og interviews om 'Hvidsten Gruppen' via links-boks oven for til venstre.