Fem danskere i ny 'Game of Thrones'-inspireret storserie

16x9
Henning Valin, Peter Gantzler, Andrea Vagn Jensen, Thomas W. Gabrielsson og Alexandre Willaume. Foto: DR/Polfoto/Scanpix

Optagelserne til den store, historiske tv-serie 'The Last Kingdom' er i fuld gang, og fem danske skuespillere er på den internationale rolleliste

Netop nu befinder fem kendte, danske skuespillere sig i Budapest, hvor de er i fuld gang med optagelserne til en ny, stor historisk dramaserie 'The Last Kingdom', som er løst baseret på Bernard Cornwells romanserie 'The Saxon Stories' og omhandler kampene mellem vikinger og angelsaksere.

Se også: Persbrandt tvunget til at sige nej til stor tv-rolle

Alexandre Willaume (foto, yderst til højre), som for nylig har kunnet opleves som skolelærer i 'Rita II', spiller en viking, der gradvist opnår mere og mere magt

- Man kan sige, at min karakter er lidt en "sovende kæmpe", som efterhånden vokser sig større og får stadig mere indflydelse. Dengang fik man jo magt ved at skubbe andre væk. Så det er et voldsomt og blodigt miljø, som er meget lidt romantisk, forklarer Alexandre Willaume til tv2.dk.

Optagelser i Ungarn, England og Danmark
'The Last Kingdom', som produceres i et samarbejde mellem BBC og Carnival Film, har et stort og internationalt cast, som blandt andet inkluderer en række nordiske skuespillere.

Ud over Alexandre Willaume er Henning Valin Jakobsen, Peter Gantzler, Andrea Vagn Jensen og Thomas W. Gabrielsson (ses fra venstre på foto) på det danske hold af skuespillere i start-castet, som ifølge Deadline.com medvirker i seriens første otte afsnit.

Foreløbig foregår optagelserne i en stor vikinge-by, der er bygget op tæt ved den ungarske hovedstad, Budapest. Men planen er, at også andre europæiske lande skal lægge lokationer til den stort anlagte tv-serie.

- Så vidt jeg ved, skal vi både til Danmark og England for at lave optagelser, og måske også Norge. Der er jo en del nordmænd på rollelisten også, lyder det fra Alexandre Willaume, som dog har fået mundkurv på og ikke må afsløre detaljer omkring projektet.

Ung adelsmand kidnappes af vikinger
Tv-seriens handling udspiller sig i det 9. århundrede, hvor kong Alfred har herredømmet over de britiske øer, og man følger hvordan det nuværende England bliver til gennem territoriale kampe mellem lokalbefolkningen og de invaderende vikinger.

Hovedpersonen Uhtred er søn af en anglosaksisk adelsmand, og allerede i en ung alder kidnappes han af vikinger, som tager ham til sig som en af deres egne. Efterhånden som han vokser op, kommer han i et dilemma om, hvor han hører til, og hvem han skal kæmpe for: Sit fødeland eller vikingefolket, som han nu tilhører.

Rollen som Uhtred spilles af Alexander Dreymon (kendt fra bl.a. 'American Horror Story'), og i andre ledende roller ses Rutger Hauer, Matthew Macfadyen, David Dawson, Emily Cox og Ian Hart.