Har haft over 500 brud: Marie har knogler som glas

Marie Holm Laursen har så svage knogler, at den mindste uheldige bevægelse kan få dem til at brække.

Se 'Pigen med knogler af glas' på TV 2 PLAY her

Et nys - et brækket ribben.

Det er virkelighed for 17-årige Marie Holm Laursen, der bor i Risskov ved Aarhus.

Hun er født med en sjælden form for knogleskørhed: Hendes knogler brækker lige så let som glas, og blot et fald fra kørestolen kan tage livet af hende.

Marie Holm Laursen har oplevet at brække en arm, et ben eller en anden knogle mellem 500 og 1.000 gange - ingen kender det præcise tal - og hendes krop er fyldt med stænger og skruer, der holder hende sammen.

Ifølge læge Michael Davidsen, som har opereret Marie Holm Laursen omkring 30 gange, er hun muligvis den eneste i verden med lige præcis denne form for knogleskørhed, som har overlevet både fødsel og barndom.

"Hvordan holder du det ud?"
Marie Holm Laursen får konstant spørgsmålet: "Hvordan holder du det ud?", og derfor har hun inviteret et filmhold til at følge sit liv et halvt år, så danskerne kan få et indblik i hendes hverdag.

Her vil hun forsøge at give sit bud på, hvordan man klarer en tilværelse fyldt med forhindringer.

- Der er mange, der glor, når de ser mig. Jeg tror, de tænker: ’Godt, det ikke er mig, der har det som hende der’. Men det er ok. De ved jo ikke, at jeg har et rigtig godt liv, fortæller den livsglade pige i TV 2-dokumentaren ’Pigen med knogler af glas’, som ruller over skærmen torsdag.

På trods af konstante smerter har hun nemlig valgt at se positivt på tilværelsen. Hun gider ikke være ”sådan en gnaven en i en kørestol, som ingen gider være sammen med”.

Du kan tage med Marie Holm Laursen på efterskole, til gallafest, på cafetur og til festival, når dokumentaren ’Pigen med knogler af glas’ bliver sendt torsdag 27. november klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.

I et halvt år har et tv-hold fulgt 17-årige Marie Holm Laursens liv. I dokumentaren ’Pigen med knogler af glas’ giver hun således sit bud på, hvordan man klarer en tilværelse fyldt med smerter og forhindringer.

  • Marie Holm Laursen lider af medfødt knogleskørhed eller osteogenesis imperfecta (OI)
  • Sygdommen skyldes en gendefekt, som hun er født med
  • Sygdommen medfører, at knoglerne brækker lige så let som glas, hvorfor børn med sygdommen også kaldes ’glasbørn’
  • Mellem 2- og 300 børn og voksne i Danmark er født med knogleskørhed i større eller mindre grad