Britisk dramaserie med Sofie Gråbøl købt af TV 2

16x9
Danske Sofie Gråbøl har en hovedrolle i 'Fortitude' Foto: Sky Atlantic

De danske seere kan glæde sig til at kunne følge den britiske storsatsning 'Fortitude', som har Sofie Gråbøl i en af hovedrollerne, i 2015

Det er den rene stjerneparade af skuespillere, som er blevet hentet til dramaserien 'Fortitude', der produceres af den britiske tv-kanal Sky Atlantic.

Ud over danske Sofie Gråbøl er navne som Michael Gambon ('Harry Potter'), Christopher Eccleston ('The Leftovers, 'Doctor Who') og Oscarnominerede Stanley Tucci ('The Hunger Games') at finde blandt hovedrolleindehaverne i tv-serien, som er blevet beskrevet som en alternativ udgave af krimiserien 'Broadchurch'.

'Fortitude' ventes at få premiere på Sky Atlantic i januar 2015, og ifølge acquisition-redaktør på TV 2, Lars Erik Nielsen, er serien indkøbt til TV 2.

- Vi glæder os meget til at tilbyde TV 2s seere en ny, stor international serie med Sofie Gråbøl i en af hovedrollerne. 'Fortitude' er en intens thriller, og den passer rigtig godt på TV 2 med kombinationen af en utrolig spændende historie, et stærkt international cast og en flot produktion fyldt med fantastiske billeder fra Svalbards unikke natur, siger redaktør Lars Erik Nielsen til tv2.dk.  

Den tryggeste by på Jorden
Ligesom det er tilfældet med 'Broadchurch' (som i øvrigt også har været vist på TV 2), er Fortitude navnet på en lille by, som udadtil er en af de tryggeste steder på Jorden. Fortitude er en fiktiv, nordisk by, der ligger på grænsen til polarcirklen, og i rollen som den norske politibetjent Dan Anderssen ses Richard Dormer (kendt fra 'Game of Thrones').

Da der pludselig sker et mord i byen, påvirker det naturligvis hele det tætte lokalsamfund i voldsom grad, og den britiske efterforsker Milton Caldwell (Stanley Tucci) ankommer til Fortitude for at assistere med opklaringen.

Som tidligere beskrevet her på tv2.dk, spiller Sofie Gråbøl rollen som byens ambitiøse borgmester Hildur Odegard, der har planer om at ændre Fortitude fra at være en anonym mineby til at blive en feriedestination for rige turister.

'Fortitude' er optaget i Island og i Storbritannien og er foreløbig planlagt til 12 afsnit, som altså vil kunne ses på TV 2 til foråret.