Toppen af poppen: Derfor er Bornholm federe end Caribien

En uge i Mexico eller på Bornholm?

Se eller gense første afsnit af 'Toppen af poppen' på TV 2 PLAY.

De tre foregående sæsoner af ’Toppen af poppen’ har deltagerne været i Mexico, på den caribiske ø Antigua og Mallorca. I år går turen til … Bornholm!

Umiddelbart noget af en nedgradering, hvis man kigger på feriemål, men sådan ser langt størstedelen af deltagerne i fjerde sæson af ’Toppen af poppen’ slet ikke på det.

Læs også: Se det nye 'Toppen af poppen'-hold

TV 2 har nemlig gjort det helt rigtige ved at lægge et program, hvor man synger og fortolker sange på dansk i Danmark, mener i hvert fald seks ud af de syv deltagere, som i år tæller Jørgen Klubien, Wafande, Anne Dorte Michelsen, Clemens, Barbara Moleko, Rasmus Walter og Poul Krebs.

Undgår 'Paradise Hotel'-stemning
- Det er sjovt, fordi alle mine venner har været sådan lidt, ”Ej så bliver du snydt for den Mexico-tur”. Men jeg har svaret, ”Ja, og det er jeg fandeme taknemmelig for”, siger Rasmus Walter.

- Jeg må indrømme, det har virket lidt underligt på mig, at danske musikere har siddet og spillet danske sange på en sydhavsø, mens de drak paraplydrinks. Det hang ikke skide godt sammen, og det fik lidt sådan lidt ’Paradise Hotel’-stemning - med al respekt for TV 2 og Mastiff. Selvfølgelig skal vi være et smukt sted i Danmark. Vi er danske musikere, og vi synger alle sammen primært på dansk, siger ’Endeløst’-sangeren.

Læs også: Toppen af poppen: Hør alle sangene fra program 1 igen

Det er en holdning, som et par af programmets erfarne musikere deler til fulde.

- Jeg har det rigtigt fint med, at vi ikke skal ned på en sydhavsø og være lidt fine på den. Det giver mere fokus, at programmet foregår et sted, hvor sangene hører til. De hører mere til for mig på Bornholm, end de gør på Mallorca eller i Mexico. Jeg synes ikke, det er så fedt at sidde og spille sine danske sange et sted, hvor man egentlig hellere vil have den lokale musik, siger Poul Krebs.

- Jeg forstår slet ikke, hvorfor vi skulle sidde i Caribien i det her program, hvor alle synger på dansk. Det er smukt at lægge det på Bornholm. Det er mere tro. Lidt af det der pseudomondæne går af det, og det klæder programmet. Men jeg havde da ikke protesteret, hvis vi skulle have været til varmen, smiler Anne Dorte Michelsen.

Tæt på familien
Også Clemens kunne godt have brugt en rejse til de varme lande, men han har helt andre grunde til, at Bornholm er toppen for ham.

- Jeg har en søn derhjemme på tre måneder, så jeg vil også bare gerne kunne komme hjem til min familie hurtigt igen. Selvfølgelig kunne det være fedt at dingle rundt i Carribien, og jeg kan godt lide at rejse, men jeg vil hellere bruge tiden med min familie. Og Bornholm bliver jo kaldt Nordens Caribien, så det passer mig fint, smiler rapperen.

Læs også: Smugkig Toppen af poppen: Hør Clemens smadre 'Kom tilbage nu'

Barbara Moleko og Jørgen Klubien deler deres glæde over den danske location af nogle helt andre årsager.

- Det er ret fedt for mig, at det foregår i Danmark, for det er uvant for mig. Jeg er jo faktisk mere vant til at rejse ud i verden, end jeg er til at udforske mit moderland, siger Barbara Moleko, som har en dansk mor og sydafrikansk far. Barbara er vokset op i Mozambique og Sydafrika og flyttede først til Danmark som 12-årig.

- Der er så meget smukt i Danmark, og man glemmer at kigge på det og nyde det, når man bor her. Det er fedt at være turist i sit eget land. Der er meget få steder, som er ligeså smukke som Danmark om sommeren – og jeg ved virkelig, hvad jeg taler om, siger globetrotteren med sit smittende grin.

Også Jørgen Klubien er glad for at være i Danmark, som han er meget væk fra. Han bor til dagligt i Los Angeles, hvor han er tegner og animator for store tegnefilmsproduenter som Disney og Pixar.

- Jeg er til dagligt i en masse sol, så jeg synes, det er ret skønt at være på en fredfyldt dansk idyllisk ø.

Læs også: Usikre Klubien: Fortryder lidt, jeg sagde ja til Toppen af poppen

Ville gerne til Caribien
Den eneste af årets deltagere, som godt lige kunne have taget en lidt længere flyvetur end den halv time til Bornholm er Wafande.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke er en lille smule jaloux over dem, der har været i Caribien i forbindelse med det her program. Jeg elsker at rejse. Men når det så er sagt, er Bornholm jo Danmarks Caribien, griner den to meter høje sanger.

Fjerde sæson af ’Toppen af poppen’ har premiere søndag den 17. august klokken 20 på TV 2.

Her er det Jørgen Klubien, der er dagens hovedperson, og de andre skal fortolke hans sange.

Jørgen Klubien: 55 år. Dannede i 1984 bandet Danseorkesteret sammen med Rasmus Kærså og Jacob Andersen. De lavede blandt andet landeplagerne 'Regndans' og 'Kom tilbage nu', som alle kendte i midtfirserne. Han er netop udkommet med sit første soloalbum 'Soul Cowboy'. Ved siden af musikken er Klubien tegner og animator for store tegnefilmsproducenter som Disney og Pixar. Han bor til dagligt i Los Angeles.

Wafande: 31 år. Reggae- og dancehall-sanger, som debuterede i maj 2011 med singlen 'Gi' mig et smil'. Hans første album 'Du ved det' udkom senere samme år. Wafandes andet album 'Nyt land' kom på gaden den 19. maj. Han er desuden aktuel som coach i 'Voice - junior', hvor anden sæson sendes på TV 2 til efteråret. Har en dansk/fransk mor og en afrikansk far og er opvokset i Frankrig, hvor han blandt andet spillede basketball på højt plan. 

Anne Dorte Michelsen: 56 år. Var den ene af de to tøser i 80'er-gruppen Tøsedrengene. Den anden var Maria Bramsen. Gruppen nåede at udgive seks albums, som blev solgt i mere end en million eksemplarer, før de gik i opløsning i 1985. Deres største hits var 'Sig du ka' li' mig' og 'Indianer'. Efter tøsedrengene gik Anne Dorte solo i en række år, før hun i 1992 dannede hun 'kvind-tetten' Venter på far, som sætter fokus på kønsroller og ligestilling med humor. Hun har fortsat sin solokarriere.

Clemens: 34 år. Rapper, som udgav debutalbummet 'Regnskabets time' i 1997. Han har udgivet seks studiealbums og vandt en Grammy for sit andet album 'Den anden verden'. Hans seneste album 'Ingen kender dagen' udkom i 2012. Clemens er kendt for sit sprudlende sprog, og han har derfor også en karriere som tekstforfatter. Han skrev al teksten til en breakdance-version af 'Nøddeknækkeren' i 2003, ligesom han var en af tekstforfatterne, da tv-serien 'Matador' i 2007 blev sat op som musical.

Barbara Moleko: 27 år. Sangerinde og sangskriver, som udgav sin første single 'Gå en tur' i marts 2012. Første soloalbum 'Lykken er...' udkom september 2012. Her fra kender man blandt andet storhittet 'Dum For Dig'. Hun har blandt andet arbejdet sammen med L.O.C. og Lukas Graham. Barbara har en dansk mor og en sydafrikansk far. Hun er vokset op i Mozambique og Sydafrika, før hun som 12-årig flyttede med sin mor til Vanløse. Hun blev mor i november 2013.

Rasmus Walter: 36 år. Tidligere forsanger og guitarist i rockbandet Grand Avenue. Udgav i april 2011 soloalbummet 'Rasmus Walter' med det store hit 'Dybt vand'. Hans andet soloalbum 'Lige her. Lige nu' udkom i marts 2013. Her må singlen 'Endeløst' siges at være det suverænt største hit. Rasmus Walter er født og opvokset i Aarhus sammen med sin tvillingebror Anders, som tidligere på året vandt en Oscar for sin kortfilm 'Helium'.  

Poul Krebs: 58 år. Programmets mest erfarne sanger og sangskriver. Han har gennem karrieren udgivet 23 albums og opsamlinger, som til sammen har solgt mere end en million eksemplarer. Han debuterede i 1979 med albummet 'Efter stormen'. Hans store gennembrud kom dog først i 1995 med albummet 'Små sensationer', hvor alle kunne synge med på 'Sådan nogen som os'. Poul Krebs' seneste album 'Asfalt' udkom tidligere på året.