Basim tager kæmpehop hos bookmakerne

Danmarks grand prix-håb, 21-årige Basim, er nu røget helt op på en tredjeplads hos de europæiske bookmakere.

Som tidligere beskrevet her på Tvtid, er der flere nordiske lande i top 10 på bookmakernes liste over de grand prix-sange, der har størst vinderchance ved 'Eurovision Song Contest' i København d. 10. maj.

Og den mest overraskende udvikling hos oddschecker.com, som samler en lang række europæiske bookmakere odds på en grand prix-vinder anno 2014, er, at Basim og hans "Cliche Love Song" i løbet af et par uger har taget et kæmpespring fra en syvendeplads og helt op som nummer tre på favoritlisten. Dermed ryger Norge fra en tredje- til en femteplads. Til gengæld ryger krigsramte Ukraine hele seks pladser op fra tiende- til fjerdepladsen. Se Top 10-listen nedenfor.

Armenien ligger stadig nummer ét med sangen "Not Alone", mens Sveriges Sanna Nielsen med "Undo" også fortsat indtager andenpladsen. Hør en smagsprøve fra de tre bookmakerfavoritter i videoklip øverst på siden.

Grand prix-fans laver egen afstemning
Bookmakerne er dog ikke ene om at komme med forudsigelser om, hvilke grand prix-bidrag, der har størst vinderchancer.
Også de officielle, nationale grand prix-fanklubber rundt om i Europa, som er med i sammenslutningen OGAE (Organisation Générale des Amateurs de l'Eurovision), har gennem de seneste fire år lavet deres egne afstemninger før Eurovisionens store sangdyst. Se resultaterne her.

Her satser f.eks. Holland og Norge på, at Danmark får en fjerdeplads, men ingen regner med en højere placering til Basim.

Den danske grand prix-fanklub tipper Sverige som vinder, Storbritannien som nummer to og Armenien som nummer tre.(Se nederste top 10-liste)

Bookmakernes seneste vinder-Top 10:
1. Armenien
2. Sverige
3. Danmark
4. Ukraine
5. Norge
6. Storbritannien
7. Ungarn
8. Aserbajdsjan
9. Rumænien
10. Belgien

Den danske grand prix-fanklubs vinder-Top 10:
1. Sverige
2. Storbritannien
3. Armenien
4. Norge
5. Ungarn
6. Østrig
7. Spanien
8. Israel
9. Irland
10. Rumænien

(Danmark er ikke med i afstemningen, da grand prix-klubberne følger de officielle regler om, at landene ikke må stemme på sig selv)