Her er Peter Ingemanns nye medvært

16x9
Sara Lygum og Peter Ingemann er nyt værtspar. Foto: Mastiff/TV 2

Den erfarne tv-vært Peter Ingemann får selskab af debutanten Sara Lygum i sit nye boligprogram 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed'

Når boligprogrammet 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed' går i luften torsdag d. 6. marts, bliver det samtidig værts-debut for 35-årige Sara Lygum, der skal danne par med tv-veteranen Peter Ingemann.

Sara Lygum arbejder til hverdag som daglig leder hos danbolig i Dalum - Odense, og hun har været inden for branchen i 13 år. Så det har aldrig ligget i kortene for hende, at hun pludselig skulle springe ud som tv-vært. Men hendes skærmtalent var tydeligt for både programmets professionelle castere og for medvært Peter Ingemann.

- Sara er et sandt naturtalent på skærmen, fordi hun er i stand til at optræde helt naturligt foran kameraerne. Og det er ikke så let, som det lyder, når man f.eks. har en kameralinse fem centimeter foran næsen, siger Peter Ingemann og fortsætter.

- Sara og jeg har i øvrigt arbejdet sammen én gang før, og det var i et af de sidste 'Hammerslag'-programmer, jeg lavede, før jeg stoppede på DR. Faktisk sagde jeg op ugen efter, konstaterer han og tilføjer med et lille grin: - Men det var nu ikke på grund af Sara - tværtimod.

Slapper af i hinandens selskab
For Sara Lygum er det en stor oplevelse at få mulighed for at samarbejde med den erfarne tv-vært, som hun svinger rigtig godt med.

- Peter er et fantastisk menneske. Man får dét, man ser. Og så er han utroligt hyggelig. Vi slapper af, når vi arbejder sammen, siger Sara Lygum til Tvtid og uddyber, hvorfor hun har valgt at takke ja til værtsjobbet.

- Jeg interesserer mig meget for at arbejde med mennesker og synes, det er spændende at møde så mange forskellige par, som er på udkig efter deres drømmebolig. Programmet går jo ud på at hjælpe folk i den positive situation, hvor de skal finde en ny base for deres liv, forklarer hun.

Hjælper med at flytte tanker
Selv om Sara Lygum og Peter Ingemann således bliver et fast makkerpar på tv i foreløbig otte afsnit af 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed', arbejder de undervejs på forskellige opgaver.

I hvert program er der nemlig to par, som er på boligjagt et eller andet sted i landet, og værterne skal tage sig af hvert sit par.

- Nogle par går meget målrettet ad én vej, når de skal finde deres drømmebolig. Men det ender ofte med, at de vælger noget helt andet end det, de troede var den perfekte løsning. Så det er Peters og min opgave at hjælpe dem med at flytte tanker og være fødselshjælpere for deres drømme, siger Sara Lygum.

Der kan være mange årsager til, at programmets deltagere har brug for eksperternes hjælp. Nogle har svært ved at gennemskue boligmarkedet og hele processen med at søge efter og handle bolig, mens andre har ledt forgæves i årevis og måske er urealistiske i deres søgning.

Finder tre boliger til hvert par
Programmet er opbygget på den måde, at Peter og Sara først møder deltagerne til en indledende snak om, hvilke ønsker de har til drømmeboligen i forhold til beliggenhed, pris og planløsning. Efterfølgende bliver hvert par guidet rundt i tre nøje udvalgte boliger.

- Nogle af de boliger, som vi præsenterer parrene for, findes ikke på nettet. Det er boliger, som Peter og jeg har fundet frem til i samarbejde med bolig-casteren Maria Bach, så de matcher deltagernes specifikke ønsker så godt som muligt, lyder det fra Sara Lygum, der dog samtidig lover, at seerne vil få masser af generelle tips og tricks til bolighandel.

Hvis deltagerne efter at have set tre boliger er interesserede i at gå videre med én af dem, tager eksperterne dem med på et genbesøg sammen med en byggesagkyndig for at få overblik over de fejl og mangler, som har indflydelse på en eventuel forhandling. Til sidst hjælper Peter og Sara med at lægge en strategi for forhandlingen og afgive et bud.

I sidste ende handler det om mavefornemmelse
Som programmets titel mere end antyder, har beliggenheden ofte en kæmpestor betydning i en bolighandel. Men ifølge Sara Lygum er det i sidste ende en følelsesmæssig beslutning, når man skal vælge sin drømmebolig.

- Det handler om, at man har den rigtige mavefornemmelse, når man køber bolig. For man kan altid mærke, hvis det er det er det rigtige valg. Det kan godt være, at det lyder gakket, men det holder altså, lyder det overbevisende fra den kommende tv-vært.

'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed' er et britisk tv-format, som har originaltitlen 'Location, Location, Location' og foreløbig har kørt i 19 sæsoner på Channel4 med værtsparret Kirstie Allsopp og Phil Spencer i spidsen.

'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed' har premiere torsdag d. 6. marts kl. 20.00 på TV 2