Sofie Gråbøl får rolle i engelsk krimiserie

16x9
Sofie Gråbøl får en hovedrolle i den britiske krimiserie 'Fortitude' Foto: Scanpix

'Forbrydelsen'-stjernen skal spille borgmester i en ny, britisk krimiserie 'Fortitude', som optages bl.a. på Island

Danske Sofie Gråbøl har gjort så stort et indtryk på briterne i rollen som Sarah Lund i 'Forbrydelsen', at hun nu er blevet castet til en større rolle i en kommende britisk krimiserie, 'Fortitude'. Det skriver The Guardian.

Tv-serien beskrives som "Broadchurch i Arktis", dvs. at den kommer til at minde om den anmelderroste, britiske krimiserie 'Broadchurch' - bare i arktiske omgivelser.

45-årige Gråbøl skal spille en borgmester ved navn Odegard, som drømmer om at gøre den lille, arktiske by Fortitude til et turistmål. Men da der for første gang i byens historie begås et mord i Fortitude, kolliderer det med hendes planer.

I serien, der produceres af tv-kanalen Sky Atlantic, kommer Gråbøl til at spille over for bl.a. Michael Gambon, Stanley Tucci, Christopher Eccleston og Richard Dormer. Foreløbig er der planlagt 12 afsnit af serien, og optagelserne er begyndt både i England og på Island.