Piger i trøjen: Hvor blev de af?

16x9
Helle Merete, Birte Tove og Ulla Jessen. Foto: Polfoto

Hvad blev der egentlig af kvinderne, som spillede Irmgard, Magda, 'Vibsen' og Marianne i 'Piger i Trøjen'? Få svaret her.

Det er cirka 38 år siden den danske film 'Piger i trøjen' rullede over biograflærredet, og tirsdag aften kunne filmen om de gæve piger i pigeregimentet genses på TV 2 Charlie.

Oprindelig kendt fra sengekantsfilm
Men hvordan gik det egentlig skuespillerne fra den populære danske klassiker sidenhen?

Den kønne Marianne Valdorff, der melder sig ind i hæren uden sin pensionerede oberst-fars viden, bliver spillet af skuespillerinden Birte Tove. Inden hun medvirkede i filmen var hun mest kendt som nøgenmodel og ikke mindst for sin medvirken i flere sengekantsfilm.

Efter 'Piger i trøjen' så man sjældent Birte Tove på skærmen, hun dukkede dog op i en lille rolle som sygeplejerske i Lars von Triers tv-serie 'Riget'. I 80'erne spillede hun med i flere revyer, og i de seneste år har man kunne hyre hende og datteren Anne Katrine til at komme og synge ved forskellige begivenheder.

Revykarriere
En anden skuespillerinde, der også har medvirket i både sengekantsfilm og revyer, er Ulla Jessen, der spiller Magda Gammelgaard. I dag er hun især kendt for sine mange år på diverse revyscener, hvor hun senest har optrådt i Skagen og Ganløse Revyen.

'Vibsen' var med i 'Hvide løgne'
Helle Merete Sørensen spiller den mandeglade, smukke fotomodel Vibeke 'Vibsen' i filmen. Hun har senere medvirket i både teaterforestillinger ,film og tv-serier, blandt andet 'Drengene fra Sankt Petri', 'Huset på Christianshavn' og 'Hvide Løgne'. I en årrække var hun gift med skuespilleren Torben Jensen, der blandt andet har spillet Herman i tv-serien 'Taxa'. 

Irmgaard Tønsberg bliver spillet af Marianne Tønsberg, der især har brugt tiden efter 'Piger i trøjen' på teatre som  Folketeatret, Svalegangen og TV-Teatret. Derudover underviser hun i kropssprog og masker.

Oversergent Vasby, Seniorsergent Meldgård og Major Basse blev spillet af henholdsvis Dirch Passer, Kirsten Walther og Karl Stegger. De tre skuespillere, der er kendt fra blandt andet 'Olsen Banden', 'Matador' og 'Støv på hjernen' er alle døde, men opnåede alle stor popularitet hos den danske befolkning i løbet af deres karriere.