Unge skuespillere i front på 'Badehotellet'

Rosalinde Mynster og Morten Hemmingsen er blandt de unge hovedrolleindehavere i TV 2s nye, store dramaserie 'Badehotellet', som har premiere mandag af

Når første afsnit af TV 2s nye store dramaserie om 1920'ernes glade strandliv på 'Badehotellet' rammer tv-skærmen mandag aften, vil seerne møde en række unge skuespillere i nogle af de bærende hovedroller.

I rollen som den lokale, jyske stuepige, Fie, ses 23-årige Rosalinde Mynster, der bl.a. er kendt fra filmen 'To verdener', hvor hun spillede det unge Jehovas Vidne Sara, og hun får nu sin tv-debut i 'Badehotellet'.

Her spiller hun over for Morten Hemmingsen i rollen som landmandssønnen Morten, der leverer varer til badehotellet og hurtigt får et godt øje til Fie, og Amalie Dollerup, som er den unge smarte bypige Amanda, der er på tvungen sommerferie i Nordjylland med sine forældre og lillesøster. (Se videoklip øverst, hvor de tre unge karakterer præsenteres).

En drøm at spille med i en tv-serie "fra gamle dage"
For Rosalinde Mynster er skuespillet kommet ind med modermælken, da hun er datter af Karen-Lise Mynster (som spillede bankassistenten Ulla i 'Matador') og Søren Spanning, der er kendt fra en lang række tv-serier som bl.a. 'TAXA' og 'Borgen'.

Og rollen som stuepigen Fie i 'Badehotellet' er den rene ønskedrøm for den unge skuespiller-spire:

- Jeg har altid drømt om at lave noget fra gamle dage. At få lov til at leve sig ind i en anden verden og en anden tid. Det er jo utroligt sjovt at kunne lege 1920'erne hver dag. Dengang var det et helt eventyr bare at få lov til at se en bil eller en radio - og tingene tog den tid, de tog. De var ikke bare et klik væk med musen, siger Rosalinde Mynster, som har forberedt sig godt til rollen.

- Jeg har prøvet at læse noget litteratur fra dengang, bl.a. af Karen Blixen, så jeg bedre kunne forstå kvindernes rolle. For selv om en ung pige som Fie på mange måder tænker det samme som piger i dag, var de ikke så frie dengang, og det praktiske arbejde optog det meste af døgnet for stuepiger og kokkepiger, fortæller hun.

På research som stuepige
For at kunne spille rollen så troværdigt som muligt har Rosalinde Mynster sammen med de andre unge skuespillere, der er stue- og kokkepiger på Andersens badehotel, været på kursus i det praktiske arbejde som tjenestefolk.

- Vi var oppe på en gård, hvor vi fik undervisning i at vaske og stryge tøj på gammeldags facon, og hvor vi plukkede høns og lavede medisterpølse og den slags, som jeg aldrig har prøvet før. På den måde kunne vi få bevægelserne til at se autentiske ud, så vi kunne ligne personer, som bruger hænderne hele tiden, siger Rosalinde Mynster og fortsætter.

- Det er helt utroligt, så meget arbejde der var for en stuepige, der også hjalp til i køkkenet. Al maden blev lavet fra bunden, og der skulle jo både redes senge, skiftes servantevand og dækkes og ryddes borde flere gange om dagen. Men det var vildt spændende at få et indblik i livet dengang, konstaterer hun.

Frygtede at skulle tale jysk
Rosalinde Mynster stammer selv fra Frederiksberg ved København, og én af de ting, hun har frygtet allermest ved rollen som stuepigen Fie, var, at hun skulle tale jysk.

- Jeg har været meget nervøs for, om jeg kunne komme til at tale ordentlig jysk, for det skulle jo gerne lyde naturligt, siger Rosalinde Mynster, som dermed var i samme båd som skuespillerkollegaen Morten Hemmingsen, der også har måttet skifte sin fynske dialekt ud med jysk.

- Først og fremmest har jeg lyttet rigtig meget og øvet mig. Jeg har snakket en del med venner i Jylland for at spore mig ind på den rigtige "tone" og finde musikken i sproget, forklarer skuespilleren og musikeren Morten Hemmingsen, som nogle tv-seere vil huske fra muscialserien 'Store drømme' på TV 2.

I rollen som landmandssønnen Morten i 'Badehotellet' kommer Morten Hemmingsen ud i lidt af et trekantsdrama, da han selv er tiltrukket af stuepigen Fie og samtidig eftertragtes af overklassepigen fra hovedstaden Amanda, spillet af Amalie Dollerup (kendt for bl.a. barnerollen som Sille Torp i 'Strisser på Samsø').

Se første afsnit af 'Badehotellet' mandag d. 30. december kl. 20.00 på TV 2

Eller se snigpremieren allerede nu på TV 2 Play ved at klikke her.

ADGANG TIL TV 2 PLAY
Tilgår du denne artikel fra en smartphone eller tablet skal du åbne vores TV 2 Play-app for at se det. Hvis du ikke har den, kan den hentes gratis i App Store (iPhone/iPad/IPodTouch), Google Play (Android 4.x) eller Marketplace (Windows Phone/Windows 8).

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 Play, kan du gratis oprette dig som bruger på tv2play.dk. Første måned er gratis.

 


 

 

 

 

  • er 23 år
  • blev kendt for rollen som Sara i 'To verdener' fra 2008
  • er datter af Karen-Lise Mynster, som spillede bankassistenten Ulla i 'Matador', og Søren Spanning, der bl.a. er kendt fra tv-serier som 'TAXA', 'Lærkevej' og 'Borgen'
  • bor til daglig i Los Angeles, USA
  • er kæreste med instruktøren Nikolaj Arcel