7 løgne præsenteret af 'Sex and the City'

16x9

Selv om 'Sex and the City' anses som noget nær en bibel i single- og sexliv, kan den ikke sige sig fri for at indeholde en del usandheder.

Tusindvis af kvinder verden over har slavisk fulgt 'Sex and the City' for at holde sig helt up-to-date med, hvordan man skal føre sig frem som singlekvinde på den fede måde. Og selv om serien nu har et par årtier på bagen, er Carrie & co. stadig forbilleder for mange singlekvinder.

Men ifølge skuespilleren og sex-bloggeren Stacey Woods har den superpopulære tv-serie gjort sig skyldig i at præsentere en hel del usandheder om kvinder i almindelighed og om kunsten at score mænd i særdeleshed. Faktisk skal serien, efter hendes mening, mere opfattes som en række opskrifter på, hvordan man som singlekvinde kan være helt sikker på at skræmme mændene væk!

Nedenfor er der 7 eksempler pĂĄ løgne, fremført af  'Sex and the City':

1. Der er altid fire veninder
I 'Sex and the City' er venindegruppen bestående af Carrie Bradshaw, Charlotte York, Miranda Hobbes og Samantha Jones en nagelfast bestanddel hele vejen igennem serien. Men ifølge Stacey Woods er det kun i dårlig fiktion, at kvinder går gennem livet som del af en smilende gruppe på fire (eller flere) veninder. I virkeligheden vil opretholdelsen af et livslangt venskab mellem fire meget forskellige kvinder, som ikke rigtig har noget til fælles, være næsten utopisk. Det ville efterhånden blive en stressende pligt eller en direkte risikofyldt pestilens. Den arketypiske kvinde har ikke et naturligt behov for at færdes i større grupper. To veninder er den øvre grænse - måske med en tredje lidt på sidelinjen, som de andre kan sladre om.

2. Det er nødvendigt at have "sine bøsser"
Hvis man vil være storby-street som singlekvinde, er det 'Sex and the City'-wise helt nødvendigt at have et par bøsser som sine nære fortrolige. Men ifølge Stacey Woods kan det bestemt ikke anbefales kvinder at samle en gruppe folk omkring sig som en slags accessories (moderigtigt tilbehør, red.). Heller ikke selv om den pĂĄgældende gruppe simpelthen vil "eeelske det". Heteroseksuelle mænd vil nemlig ikke være tilbøjelige til at finde din bøsse-tække særlig attraktiv. Og samtidig vil "dine bøsser" heller ikke have nogen interesse i at slippe dig igen, nĂĄr  du først har lukket dem ind.

3. En "pigeaften" er altid mĂĄlet
Før 'Sex and the City' var en "pigeaften" (Girls' Night) en absolut sidste udvej for selskabelighed mellem singlekvinder, og når den endelig fandt sted, kunne man være sikker på, at de tilstedeværende kvinder hver især tænkte: "Ærgerligt, at der ikke er nogen fyre med". Derfor har det aldrig været målet i sig selv - for de fleste normale kvinder - at feste sammen. Men det er der lavet om på af Carrie & co., som har gjort pigeaftener trendy. Ifølge Stacey Woods vil det dog aldrig blive en rigtig succes, da det ikke er muligt, medmindre man er nonne, at undgå mændene.

4. Kvinder er mere sexfikserede end mænd
Da 'Sex and the City' kom på banen, hørte man ofte sætningen "Oh, kvinder er bare SÅ meget værre end mænd!" - med slet skjult hentydning til kvinders sexfiksering. Men det er en lodret løgn, ifølge Stacey Woods, som har observeret sine medsøstre, når de på ægte 'Sex and the City'-manér desperat har forsøgt at opgradere deres sjofle snak. Det er de nemlig ikke lykkedes særlig godt med, og ifølge sexbloggeren findes der ikke noget mere usexet end at høre kvinder i 30'erne tale om tissemænd en hel aften

5. Kvinder sover med deres bh
Som enhver, der har set bare ét afsnit af 'Sex and the City', ikke har kunnet undgå at bemærke, så har Carrie Bradshaw altid bh på - både når hun har sex, og når hun går i seng for bare at sove. Ifølge Stacey Woods må producenterne bag serien have sagt: "Lad os få vores karakterer til at sove med deres bh'er og så se, om det går hen og danner mode" - hvilket er lykkedes, da diverse såkaldt "x-ratede" film, som siden er blevet produceret, også lade kvinder beholde bh'en på i sengen, selv om man sagtens kunne benytte sig af stand-ins. Faktum er, at ingen kvinder i virkelighedens verden sover med bh'en på - ikke engang nonner.

6. Kvinder fejrer hinanden med "Det er DIN aften"
'Sex and the City' var først med at lancere illusionen om, at kvinder gladeligt fejrer hinanden ved diverse arrangementer, hvor det handler om at lade veninden være stjerne en hel aften. For eksempel "Jeg har fået ny frisure"-aften eller "Jeg er verdens bedste mor"-aften. Men ifølge Stacey Woods er der ingen kvinder, der frivilligt afgiver al opmærksomheden til en anden kvinde gennem en hel aften. Og derfor vil der hurtigt opstå meget ubehagelige episoder, når andre forsøger at stjæle billedet fra hovedpersonen.

7. Fremstil dig selv som én, der ikke kan finde kærlighed - og du vil få kærlighed!
Ifølge Stacey Woods er hele forestillingen om, at kvinder som Carrie Bradshaw og Bridget Jones, der bruger det meste af deres tid på at vise, at de ikke kan finde ud af dét med kærligheden, også er dem, der vil går hen og finder den store kærlighed, den største løgn af dem alle! For hvis du i al offentlighed fremstiller dig selv som en, der aldrig finder den rigtige mand, vil det bestemt heller ikke anspore den rigtige mand til at finde dig. Det vil sige, at man helst skal afholde sig fra at underholde alle omkring sig med sine mislykkede kærlighedsaffærer - og man skal da slet ikke udbasunere dem gennem Facebook-opdateringer eller blogs. Tag den, Carrie Bradshaw!

Hvis man trænger til at få genopfrisket 'Sex and the City', genudsender TV3 igen i år de første sæsoner som tv-julekalender