Derfor gider unge stadig se Beverly Hills

16x9
Beverly Hills 90210 Foto: TV 2

90’er serien Beverly Hills er stadig populær blandt de unge, men hvorfor holder den gamle tv-serie stadigvæk. Det har vi spurgt en ekspert om.

Det er 23 år siden seerne lærte Donna, Kelly, Dylan, Brandon, Brenda og David af kende, da tv-serien Beverly Hills rullede over skærmen for første gang.

Derfor holder Beverly Hills
Og selv om sidste afsnit blev vist i år 2000, kører den stadig på TV 2, og der er stadig flest 12-30-årige blandt seerne, det bekræfter tal fra TV 2’s analyse afdeling. Men hvordan kan det være, at unge stadig gider at se en så gammel serie, det spurgte vi tv-serieekspert og tidligere programchef på TV 2 Keld Reinicke om.

- Der er to grunde. Den helt lavpraktiske er selvfølgelig, at det primært er de unge, der er hjemme på det tidspunkt serien vises (hverdagseftermiddage red.). Men når det så er sagt, så har serien også nogle helt universelle ungdomsproblematikker, der holder, siger han til tv2.dk og fortsætter:

- Serien har enormt mange dilemmaer, der handler om at gå fra teenageverden til voksenverden, og det er bare en hel universel ting. Den handler om forholdet til forældre, det første kys, at blive holdt udenfor og at finde sig selv.

Det er en "tv-familie"
Ligesom tv-serien ’Venner’, der trods sin fremskredne alder, stadig er populær blandt seere, har Beverly Hills en ro og genkendelighed omkring sig, forklarer tv-serie eksperten.

- Jeg tror egentlig, Beverly Hills fungerer som en såkaldt ”tv-familie”, det vil sige, man kommer hjem, tænder for tv’et og hygger sig med serien, selvom man ikke nødvendigvis følger helt med. Man kan bare godt lide at være i stue med ”personerne” i serien.

Lidt ligesom Pippi og Emil fra Lønneberg
Serien byder på masser af 90’er-frisurer, mavekorte bluser og højtaljede cowboybukser, og Keld Reinicke medgiver gerne, at man ved første øjekast ikke skulle tro, at en ungdomsserie, hvor hverken Facebook eller mobiltelefoner er opfundet, kan fungere i dag.

- Men uden øvrig sammenligning til Beverly Hills, så kan man jo også spørge sig selv, hvorfor man stadig gider at se Pippi Langstrømpe eller Emil fra Lønneberg, der handler om en dreng på en gård, der er langt væk fra folks virkelighed, men i bund og grund handler det om en drengs forhold til sin far, forklarer han.

Dårligt nyt til Beverly-seere
Der er dog dårligt nyt til de mange Beverly Hills-fans. Keld Reinicke spår nemlig ikke tv-serien den helt store fremtid, og gætter ikke på, at den er fortid om ti år.

- Jeg tror ikke, den bliver ved. Tv- og medieudbuddet bliver større, og hvor man før kun havde sit tv, kan man i dag se tv på for eksempel Youtube og streamingtjenester.

Er du en vaskeægte Beverly Hills-fans eller bare en, der ser det engang i mellem. Så kan du tage TV 2’s store Beverly Hills-quiz her.