TV 2 klar med storstilet bryllups-projekt

16x9

'De 7 bryllupper' er et af de st√łrste dokumentariske projekter nogensinde, og det skydes i gang i november p√• TV 2

7 bryllupper - 7 par - 7 år.
Dét er ingredienserne til TV 2s nye, store dokumentarserie 'De 7 bryllupper', der fortæller et stykke danmarkshistorie gennem syv vidt forskellige ægteskaber over de næste syv år.

Onsdag d. 13. november kl. 20.00 kan seerne for f√łrste gang m√łde de syv par, der b√•de har sagt ja til hinanden og ja til at invitere danskerne med indenfor i deres liv p√• t√¶tteste hold.

"'De 7 bryllupper' er et stort og ambiti√łst dokumentarprojekt, der ikke alene fort√¶ller historien om syv par. Det er ogs√• en samtidshistorie, som skal g√łre os klogere p√•, hvad der skal til for at fastholde k√¶rligheden i √¶gteskabet i det samfund, vi lever i. N√¶sten 43 procent af alle √¶gteskaber ender i en skilsmisse i Danmark i dag, og derfor er det yderst relevant at se n√¶rmere p√•, hvad der skaber det gode og holdbare parforhold, siger dokumentarredakt√łr p√• TV 2, Lasse Bjerre, i en pressemeddelelse.

Syv programmer hvert år
I november sender TV 2 de to f√łrste programmer af 'De 7 bryllupper'. De kommer til at fungere som en slags introduktion til hele serien og de syv par. Derefter vil der komme syv programmer hvert √•r i de n√¶ste syv √•r, hvor seerne inviteres med p√• en k√¶rlighedsrejse ud over det s√¶dvanlige.

Det er holdet bag de tidligere TV 2-successer og prisvindende serier 'Den sorte box' og 'De 7 drab', der er ophavsm√¶nd til den nye serie. De har allieret sig med tre af landets mest talentfulde dokumentarfilminstrukt√łrer, der vil f√łlge de syv par i fremtiden, nemlig Mira Jargil ('Den tid vi har'), Christian Bonke ('Ballroom Dancer') og Katrine Kj√¶r ('Adoptionens pris').

"Det har v√¶ret altafg√łrende for os at finde nogle af de dygtigste dokumentarfilminstrukt√łrer i landet, der forst√•r kunsten at formidle de personlige og n√¶re fort√¶llinger, som netop er kernen i denne ambiti√łse dokumentarserie. De syv par lader os komme helt t√¶t p√• i syv √•r af deres liv i b√•de medgang og modgang, og trods deres vidt forskellige v√¶rdis√¶t har de alle det til f√¶lles, at de tror p√• k√¶rligheden og √¶gteskabet i Danmark anno 2013," siger kreativ producer bag 'De 7 bryllupper', Lisa Klit fra Selskabet.tv i pressemeddelelsen og tilf√łjer.

"Det kr√¶ver et helt s√¶rligt talent at formidle s√• personlige historier og samtidig bevare den t√¶tte kontakt og tillid gennem hele forl√łbet, og derfor er vi utroligt glade for det hold, vi har f√•et sammensat," konstaterer hun.

'De 7 bryllupper' produceres af Selskabet.tv, og Public Service Puljen har givet udviklingsst√łtte til projektet.

De to f√łrste afsnit af 'De 7 bryllupper' vises onsdag d. 13. og onsdag d. 20. november kl. 20.00 p√• TV 2