Mød de fire par i 'Nybyggerne'

16x9
Nybyggerne Anne og Simon Foto: Henrik Hammel/TV 2

I aften møder seerne for første gang de fire par, som skal konkurrere om at indrette et hus i Peter Ingemanns nye program 'Nybyggerne'.

I aften går det løs, når Peter Ingemanns nye program 'Nybyggerne' har premiere på TV 2.
I programserien kæmper fire par (se nederst i artiklen) om at at færdigbygge og indrette hver sit typehus så spændende og kreativt som overhovedet muligt. Parrene har ni uger og 350.000 kroner hver til projektet. Og præmien er historisk stor: Et hus!

Ingen af de medvirkende er professionelle håndværkere, og fælles for dem alle er, at det er første gang, de kaster sig ud i et så stort byggeprojekt. I premiere-programmet præsenteres parrene for de fire ens Frydkjær-råhuse i Kolding-forstaden Vonsild, hvor alt skal opbygges fra bunden – også grunden.

Hver uge kaster parrene sig over et nyt projekt i huset - først soveværelse, og siden badeværelse, husfacade, have, køkken, osv.

Seerne finder vinderparret
I løbet af de første otte programmer vurderes deltagerne af en dommer-trio, bestående af håndværker-eksperten Brian Hagge, boligstylisten Louise von Linstow og fremtidsforskeren Liselotte Lyngsø, der hver uge afgør, hvilken familie der har løst opgaven bedst – og præmien er en gave eller fordel, som vil kunne hjælpe dem i den kommende uge.

I det niende og sidste program, som er den store finale, skal vinderfamilien findes, og her er det suverænt seerne, der bestemmer.

Seerne skal dermed afgøre, hvilket par der har lavet det flotteste, mest funktionelle og nyskabende hus. Og der i dén grad noget på højkant – for vinderfamilien får nemlig både æren og det Frydkjær-hus, de selv har istandsat.

De fire par (se fotos i billedhjul øverst på siden):

Anne & Simon
Det unge og kreative par er fra Kolding og programmets eneste børnefamilie. Anne er 27 og industriel designstuderende fra Kolding Designskole, mens Simon på 30 er Art Director og underviser i Visuel Kommunikation. Sammen har de sønnen Viggo på 1 år, og Anne har også sønnen Storm på 5 år fra et tidligere forhold. Kønsrollerne i familien er byttet rundt - Anne er en rigtig gør-det-selv kvinde mens Simon går mere op i madlavning og børnepasning.

Jonas & Louise
Designparret fra provinsen. Jonas på 30 år har sin egen livsstilsbutik i Vejle, mens hans 26-årige kæreste, Louise, læser Marketing og arbejder som danselærer. De har været kærester i 3 år og boet sammen i enkelt år. Med sig i huset tager de deres søde cockerspaniel, Albert, der er deres lille ”baby”.
Parret går ind i programmet med en lang række indretnings-dogmer, med ting de ikke vil have i deres hjem. Herunder bl.a. et bryggers, Hay møbler og gipslofter. I forholdet og byggeprojektet er det Jonas, der har bukserne på, og forholdet sættes på en prøve, når Louise skal leve op til de tårnhøje forventninger.

Hanne & Thorkild
Programmets ældre par på henholdsvis 67 og 65 år. Selv om de er lidt oppe i årene, er de et helt nyt par, der har mødt hinanden på nettet via et datingsite for ældre. Ved programmets begyndelse har de kendt hinanden i halvanden måned og ser dette projekt som muligheden for at lære hinanden at kende og teste det nye forhold af, mens de bygger det hus, der skal blive deres fælles hjem.
Thorkild er den lidt tørre og snusfornuftige elektroingeniør fra Viborg, mens Hanne er kunstner og patchwork-forfatter fra Korsør.

Lene & Henrik
IT-konsulenterne fra Kolding, der absolut ingen erfaring har med et byggeprojekt af denne karakter. Lene er 28, og Henrik er 30, og som de IT-folk de er, satser de stort på, at man kan google sig til det meste – noget som de dog hurtigt må erkende ikke holder stik.
Henrik har tendens til at kigge lidt efter hvad naboerne laver, og er ikke bleg for at bruge de andres gode ideer i sit eget byggeprojekt. Kendetegnende for deres hus er dog, at de indretter de fleste rum ud fra et tema, hvilket giver et meget broget og uforudsigeligt hjem. De laver f.eks. hjemmebiograf og møntvaskeri.

'Nybyggerne' har premiere i aften, onsdag d. 9. oktober, kl. 20.50 på TV 2 - og efter programmet kan seerne live-chatte med Peter Ingemann og to af dommerne