Hvor blev hun af? "Hugo"s mor Nina Klinker

Gennem næsten seks år optrådte hun hver fredag som "Hugo"-fører på 'Eleva2ren'. I dag laver hun reportager for boligmagasiner

"Hva' æææh, hvor skal vi hen, du?", gjaldede trolden Hugos glade stemme ud i fjernsynsstuerne hver fredag aften i slut-80'erne og 90'erne, når håbefulde seere forsøgte at vinde gode præmier i 'Eleva2ren's populære computerspil.

En lige så fast bestanddel af tv-showet var Nina Klinker Stephensen (oprindeligt Jørgensen), som guidede seerne gennem spillet med sin altid søde og tålmodige facon. Se videoklip fra 'Eleva2ren' øverst på siden.

I dag er det dog meget længe siden, at Nina Klinker har optrådt på tv. Gennem en årrække valgte hun at gå hjemme hos sine børn, og i de seneste fem år har hun arbejdet som skrivende journalist.

- Jeg arbejder freelance og laver reportager til diverse boligmagasiner i Danmark og udlandet. I f.eks. Sverige og Tyskland er de meget interesserede i danske boliger, så jeg kan også afsætte mine artikler der. Det er primært boligstof, jeg beskæftiger mig med, men har også indimellem tekstforfatterjobs, fortæller Nina Klinker Stephensen til Tvtid.

"Det var egentlig bare et sommerjob"
Da Nina Klinker som 21-årig begyndte på Nordisk Film i 1990, var der egentlig bare tale om et sommerjob som sekretær, hvor hun bl.a. skulle tage sig af medarbejdernes post. På det tidspunkt læste hun nemlig jura i Aarhus og havde bare brug for at tjene lidt penge til studierne.

- Tidligere havde jeg haft sommerjobs som tjener i Skagen, men ville gerne finde arbejde et mere diskret sted på grund af min kæreste (Nina datede kronprins Frederik på det tidspunkt, red.). Heldigvis havde min far en forbindelse på Nordisk Film, og så blev jeg tilbudt jobbet. Man kan jo sige, at det nærmest er lidt ironisk, at jeg søgte diskretion og endte på landsdækkende tv, siger den nu 45-årige Nina Klinker Stephensen.

Men det varede ikke længe, før det populære fredags-show 'Eleva2ren' skulle bruge en vært til at styre Hugo, og den unge jurastuderende blev opfordret til at deltage i castingen og fik jobbet. Det forhindrede hende dog ikke i at fortsætte studierne.

- Jeg lå og pendlede mellem Aarhus og Valby i et par år, indtil jeg fandt ud af, at jeg ikke rigtig havde hjertet med i mit studium og hellere ville lave tv. Så da jeg kom ind på Den danske filmskole i 1992 og begyndte på tv-tilrettelæggeruddannelsen, var det meget stort, siger Nina Klinker, som dog fortsatte med at være Hugo-vært.

- Jeg var blevet fantastisk glad for min sommerarbejdsplads - for stemningen og miljøet. Nordisk Film var virkelig en kreativ arbejdsplads med en rar, sjov og energisk stemning.  Alle fik lov til at bidrage med noget, også os der var helt unge, for alders-hierarikiet var ophævet. Det var vildt fascinerende for mig, som havde været vant til noget helt andet, da jeg tidligere havde arbejdet på et advokatkontor, lyder det fra Nina Klinker Stephensen, der ikke bare blev forelsket i jobbet, men også i sin chef, Erik Stephensen, som hun blev gift med i 1994 og siden har fået to børn sammen med.

Har kun haft én sygedag
Gennem de næsten seks år Nina Klinker Stephensen arbejdede som "Hugo"-fører, har hun kun været fraværende én fredag aften.

- Da jeg var i fjerde måned med min datter, Emma, blev jeg pludselig syg og måtte indlægges natten til fredag. Jeg ringede til Ole Stephensen, som sagde: Nu slapper du bare af, jeg tager den!, og så var han vikar på Hugo en enkelt gang, siger Nina Klinker med et lille grin. (Ifølge Ole Stephensen eget udsagn til Tvtid var det ikke helt så let, som det måske så ud til).

Datteren Emma blev født i juleferien 1996, og bare 10 dage senere var Nina Klinker på job igen.

- Jeg nåede at være med til pressemødet ti dage efter fødslen. Vi holdt altid et pressemøde før hvert eneste 'Eleva2ren'-program. Og da Emma var 14 dage gammel, var hun med på job, og min mor var barnepige ude i kulissen, husker Nina Klinker Stephensen, som tilføjer, at dét med de få sygedage var en generel tendens blandt medarbejderne.

- Vi kørte allesammen på sådan en opturs-følelse, at vi konstant kunne knokle på. Men til gengæld blev vi ofte syge, når vi gik på ferie. Det var åbenbart en form for mekanisme, der var på Nordisk Film dengang, konstaterer hun.

Holder sig uden for søgelyset
Efter tiden på 'Eleva2ren' fortsatte Nina Klinker Stephensen med forskellige værtsjob på DR1 og DR2, bl.a. på filmmagasinet 'Sofarækken' og underholdningsprogrammet 'Stjernetegn'. Men selv om hun ikke har været på skærmen siden 2001, er hun aldrig blevet træt af tv-branchen.

- Jeg har ikke oplevet nogen form for "metaltræthed" over for tv-arbejdet. Jeg trængte bare til en arbejdspause og til at nyde mine børn, efter at det var gået meget stærkt i mange år. Men da jeg er gift med en mand i tv-branchen, har tv altid huseret i mit liv - også selv om jeg selv valgte det fra, siger hun og tilføjer, at hun bevidst har holdt sig uden for mediernes søgelys i de seneste mange år.

- Jeg siger helt bevidst sagt nej tak til at medvirke i forskellige underholdningsprogrammer. For jeg synes, at man skal have en vis aktualitet, hvis man skal dukke op på skærmen. Det er ikke for at være krukket eller noget, men sådan har jeg det bedst, slutter hun.

Nina Klinker Stephensen kan dog opleves i introen til TV 2s store fødselsdagsshow, som sendes på lørdag fra kl. 20.00 på TV 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I anledning af TV 2s 25 års fødselsdag tirsdag d. 1. oktober bringer Tvtid hver dag i uge 40 en "Hvor blev de af?"-artikel med en tidligere TV 2-personlighed, som har fæstnet sig i seernes hukommelse og hjerter.

Interviewpersonerne er udvalgt på baggrund af en forespørgsel hos brugerne på tv2.dk.