Prins Joachim: Her er mit yndlings-TV 2 program

16x9

Prins Joachim ankom som den sidste på den røde løber ved Odense Congress Center, hvor TV 2 onsdag aften optog sit store 25 års fødselsdagsshow.

Aftenens mest prominente gæst til TV 2s 25 års fødselsdag, som bliver fejret ved et kæmpe fødselsdagsshow i Odense Congress Center onsdag aften, er prins Joachim, der ankom som den sidste på den røde løber lidt før kl. 20.00.

Under en sand blitzregn blev hans kongelige højhed modtaget af TV 2s direktør Merete Eldrup, og brugte derefter lige et par minutter til at svare på journalisternes spørgsmål.

Ser ikke kun danske kanaler
Prins Joachim gjorde det hurtigt klart, at han er lidt af en tv-narkoman:

- Jeg følger meget med i, hvad der kommer af spændende og interessante programmer i det hele taget. Og for lige at drysse lidt malurt i bægeret må jeg indrømme, at det ikke kun er på danske kanaler, lød det fra den kongelige VIP-gæst.

'De Nattergale" har leveret yndlingsprogrammet
På spørgsmålet om, hvilket program, der har gjort mest indtryk på ham i løbet af det seneste kvarte århundrede, TV 2 har været på banen, svarede han prompte:

- Jeg var ret sikker på, at jeg ville få sådan et spørgsmål på en eller anden måde. Og jeg vil næsten tillade mig at sige, at der hvor TV 2 virkelig trådte ud af den spæde start og markerede sig, det var med 'The Julekalender'. Det var første gang, der kom en voksenjulekalender i dansk tv - og så spækket med humor. Så tilbage til julen '91, sagde prins Joachim til Tvtids udsendte.

På trods af, at der var tale om en fødselsdagsfest, måtte den royale gæst dog svare benægtende, da en journalist spurgte, om han havde medbragt en gave i dagens anledning.

(Prins Joachims oplysning om, at 'The Julekalender' skulle være den første voksenjulekalender på dansk tv, er dog ikke helt korrekt, da 'Jul i den gamle trædemølle' kom før, nemlig i 1990).

TV 2s store fødselsdagsshow vises på lørdag d. 5. september fra kl. 20.00 på TV 2