TV 2 25 år: Ole Stephensen - hvor blev han af?

Ole Stephensen var med helt fra TV 2s start i 1988, hvor han blev vært for fredagsshowet 'Eleva2ren'.

Med sin joviale og hyggelige personlighed har Ole Stephensen været en af TV 2s mest populære ansigter helt fra kanalens start i 1988, hvor han først blev vært for fredagsshowet 'Eleva2ren' (Se videoklip fra 'Eleva2ren' øverst på siden) og senere i  'Go'morgen Danmark'.

I dag arbejder den snart 58-årige tv-mand i sit eget produktionsselskab, hvor han bl.a. laver undervisningsfilm til virksomheder og organisationer, og så er han blevet medejer af hundeudstyrs-butikken Passion4Pets i Vangede ved København.

- Dét med at jeg nu skulle være blevet købmand, er lidt af en joke for mig, for det er min kone, som er hundeadfærdsspecialist, og som står for det praktiske med forretningen. Men butikken ligger selvfølgelig i vores hus, så på den måde kan jeg ikke undgå at blive involveret i den. Og jeg har da også indimellem været vikar, når min kone er ude hos klienter, siger Ole Stephensen til Tvtid og afslører, at forretningen går fint.

Forfatter og tv-værtstræner
Ud over at arbejde med produktion af forskellige former for informations-materiale på film udnytter Ole Stephensen også sin årelange værts- og tv-erfaring til at undervise kommende tv-værter.

- Jeg underviser blandt andet i interview-teknik og i at overholde tider for indslag. Det har jeg jo indhentet en del erfaring i gennem min tid på 'Eleva2ren' og 'Go'morgen Danmark', lyder det fra den rutinerede vært, som også bruger en del tid bag tastaturet:

- Lige nu er jeg i gang med at skrive to bøger. Men jeg siger ikke, hvad de går ud på, for jeg er blevet lidt overtroisk på det punkt. Det gik jo ikke så godt med mine politiske kogebøger, hvor jeg interviewede politikere på højre- og venstrefløjen om deres yndlings-opskrifter. Bøgerne blev nemlig "antikvariske" allerede dagen efter udgivelsen, fordi Løkke Rasmussen udskrev valg, og de allesammen fik nye titler, erkender Ole Stephensen med et lille grin og tilføjer, at han nyder sit afvekslende arbejde.

- Da jeg jo er en udpræget teamplayer, kan det godt være lidt ensomt at sidde og skrive herhjemme. Men så nyder jeg at komme ud med et produktionshold på 10-12 personer og lave filmarbejde, sådan som jeg også gør lige for øjeblikket. Det er rigtig fedt at have den vekselvirkning i hverdagen, siger han.

"Man vidste aldrig, hvad der skete i 'Eleva2ren'"
I midten af 80'erne blev Ole Stephensen først kendt i 'Walter og Carlo'-filmene, hvor han dannede makkerpar sammen med Jarl Friis-Mikkelsen, og et par år senere blev han allemandseje, da han fik det prominente job som vært for 'Eleva2ren' på Danmarks nye tv-kanal TV 2. (Se videoklip fra 'Eleva2ren' øverst på siden).

Showet, der blev sendt direkte fredag aften, blev hurtigt danskernes foretrukne underholdningsprogram med sit opbud af kendte gæster, kritisk journalistik, verdensberømte optrædende og spektakulære indslag. Når det gik højest, fulgte 1,8 millioner seere med.

- Man vidste aldrig, hvad der skete i 'Eleva2ren'. Programmet bød altid på spændende overraskelser. For eksempel var vi først til at følge op på Scandinavian Star-tragedien, ligesom vi var de første, der havde helte-piloten Stefan Rasmussen i studiet. Så 'Eleva2ren' var ikke bare tandløs underholdning, men med til at sætte dagsordenen i medierne, siger Ole Stephensen.

Stribevis af kvindelige medværter
Næst efter Nina Klinker Stephensen, som var "mor" for computer-figuren 'Hugo', er Ole Stephensen dén, der har været længst tid på 'Eleva2ren'. Han var med fra starten i 1988 og frem til 1995, hvor han forlod Nordisk Film for at blive medstifter af selskabet Skandinavisk Filmkompagni.

- Jeg arbejdede i sammenlagt syv år på 'Eleva2ren. De første fem-seks år som vært, og derefter fortsatte jeg et stykke tid bag skærmen. Det var en fantastisk arbejdsplads med en helt særlig stemning af overskud, lyder det fra Ole Stephensen, som da også gennem tiden har haft stribevis af kvindelige medværter.

- Jeg har været så privilegeret at arbejde sammen med en lang række dygtige kvinder i årenes løb, blandt andre Isabella Miehe-Renard, Thera Hoeymans og Eva Jørgensen. Af en eller anden grund holdt de kun én eller halvanden sæson - så jeg må jo have slidt dem op, lyder det med en lun latter fra Ole Stephensen, som især har bidt mærke i samarbejdet med Suzanne Bjerrehuus.

- Suzanne kom egentlig ind på et afbud, da Eva Jørgensen blev tilbudt jobbet som vært for 'TV Avisen'. Det var lidt panik-agtigt, fordi Eva sagde op tre dage, før sæsonen var slut. Men Suzanne kom ind og reddede situationen med sin sjove og noget kaotiske stil, hvor hun f.eks. kunne finde på at svare på de ting, hun fik at vide i øresneglen - hvilket jo var sort snak for seerne. Man de elskede hende, og seertallet steg med ti procentpoint i hele sæsonen, mindes Ole Stephensen.

Fra 'Eleva2ren' til 'Go'morgen Danmark'
Da Ole Stephensen forlod 'Eleva2ren' i 1995, gik der ikke mere end et år, før programmet lukkede helt ned. Efterfølgende arbejdede Ole Stephensen med at udvikle Skandinavisk Filmkompagni sammen med sin bror, Erik, samt Michael Meyerheim, Jarl Friis-Mikkelsen og Jørgen Koldbæk.

De fik hurtigt ideen til 'Go'morgen Danmark', som allerede fra december 1996 blev en stor succes for TV 2, og som Ole Stephensen selv betegner som en slags "'Eleva2ren uden hjørnetænder". Fra 2002-2008 blev han selv vært for programmet, hvor han blandt andre havde Tina Bilsbo, Anette Kokholm og Line Baun Danielsen som medværter.

- Det var en fantastisk tid på 'Go'morgen Danmark', som nok er det program, som passede mit temperament bedst. Ikke mindst fordi jeg er et udpræget morgenmenneske - og så var det jo perfekt i forhold til familielivet at have fri tidligt på dagen, så der var tid til at hente børn i børnehaven, konstaterer Ole Stephensen og tilføjer.

- Selv om tiden på 'Eleva2ren' var helt unik og repræsenterede en æra i tv-branchen, som nu er forbi, var der jo i realiteten tale om et "late night"-program, som ikke var så familievenligt. Faktisk blev Nordisk Film dengang kaldt "skilsmisse-fabrikken", fordi folk arbejdede så meget, at de ikke havde tid til kærester og ægtefæller. Men de arbejdede, fordi det var sjovt, og ikke fordi de var tvunget til det, slutter Ole Stephensen, som dog selv "klarede  skærene" med sin ægtefælle, Julie.

I 2010 solgte Ole Stephensen og hans samarbejdspartnere Skandinavisk Filmkompagni til Monday Media, og dermed sluttede Stephensens tilknytning til TV 2 helt. 'Go'morgen Danmark' produceres i dag af Nordisk Film TV.

Se '25 år med TV 2: Det store fødselsdagsshow', lørdag d. 5. oktober fra kl. 20.00 på TV 2

I anledning af TV 2s 25 års fødselsdag tirsdag d. 1. oktober bringer Tvtid hver dag i uge 40 en "Hvor blev de af?"-artikel med en tidligere TV 2-personlighed, som har fæstnet sig i seernes hukommelse og hjerter.

Interviewpersonerne er udvalgt på baggrund af en forespørgsel hos brugerne på tv2.dk.