Disse talentshow-dommere tjener kassen

16x9

Excentriske og superkendte dommere har længe været hovedingrediensen i de superpopulære talentshows, og det ved de tilsyneladende godt selv - i hvert

Britney Spears, Jennifer Lopez og Adam Levine er blot nogle af de superstjerner, der har været dommere i de mange talentshows, der florerer på næsten hver eneste store tv-kanal.

Hver især agerer de bløde, hårde og rapkæftede dommere eller coaches, der skal forsøge at spotte og fremavle en ny verdensstjerne. Men hvilke kendisser er tv-kanalerne egentlig villige til at betale mest for at have siddende i dommerpanelet, det kan du se her:

1. Simon Cowell
Han er uden tvivl verdens mest benhårde talentshow-dommer og er kendt for at få deltagere - såvel voksne som børn til at græde - og det vil tv-shows tilsyneladende gerne betale penge for. Simon Cowell fik derfor omkring 538 millioner danske kroner for at agere dommer i tredje sæson af X Factor. Til sammenligning med andre dommere, er Cowell også en sand talentshow-veteran, foruden X Factor har han også været dommer i shows som Ppop Idols, Britain's Got Talent og American Idol.

2. Mariah Carey
Til trods for, at sangerinden Mariah Carey kun har været dommer i en enkel omgang af American Idols indkasserede hun omkring 101 millioner kroner for sin medvirken og blev dermed den anden bedst betalte talentshow dommer.

3. J-Lo
Mariah Carey er dog droppet til næste sæson af showet, i stedet har tv-kanalen hevet en gammel kending, sangerinden Jennifer Lopez, ind, og hun får omkring 99 millioner kroner for at deltage.

4. Britney Spears
De smukke sangerinder klarer sig ganske godt, når det kommer til at hive penge ind som dommere på talentshows, på fjerdepladsen ligger nemlig Britney Spears, der indkasserede 84 millioner kroner som dommer i X Factor.

5.-6.-7.: Tre smukke divaer
På en delt femteplads ligger endnu to lyshårede sangerinder, nemlig Christina Aguilera og Shakira, der har fået omkring 68 millioner kroner for at være coaches i programmet Voice, hvis danske pendant har kørt på TV 2. Derudover fik rapstjernen Nicki Minaj samme pose penge for sin medvirken i American Idol, hvor hun var dommer sammen med Mariah Carey.

8. Adam Levine
Vi skal helt ned på en ottende plads, før vi igen støder på en mand. Maroon 5-forsangeren Adam Levine tjente nemlig 62 millioner danske kroner på at være coach i The Voice.

9. Usher
Sangeren Usher fik et noget mindre beløb end Levine, nemlig 40 millioner danske kroner, for at medvirke i samme program.

10. Blake Shelton
Country-sangeren Blake Shelton ryger ind på tiendepladsen som coach i Voice, som han fik en check på 34 millioner kroner for at være med i.

De ti bedst betalte talentshow-dommere og coaches slår andre kendisser som Cee Lo Green, Paula Abdul og Randy Jackson. Længst nede på listen ligger tidligere Destiny's Child-medlem Kelly Rowland med en lønseddel på "sølle" 5,6 millioner danske kroner for sin medvirken i X Factor.