Cecilie Hother: Derfor forlod jeg DR

16x9

Kun et halvt år nåede Cecilie Hother at være på DR Vejret, før hun vendte tilbage til TV 2. Hun fortæller her hvorfor

I forsommeren 2012 annoncerede vejrværten Cecilie Hother, at hun forlod TV 2s 'Go'morgen Danmark' for at flytte over på DRs nye vejrprogram 'Vores Vejr'.

Men efter bare et halvt år på DR besluttede Hother i januar 2013 at sige ja til at blive vært på TV 2s nye fritidskanal, TV 2 Fri, som går i luften om en uges tid.

- Jeg fik et tilbud, som simpelthen var så spændende, at jeg ikke kunne sige nej til det. Det er jo noget helt nyt - et nyt koncept, en ny kanal og en ny måde at gøre tingene på, siger Cecilie Hother til tvtid og fortsætter.

- Jeg er jo sådan én, der elsker udfordringer og nye ting, så det kan nærmest ikke blive spændende nok. Og her får jeg jo muligheden for at være med til at sætte mit præg på noget, som aldrig har været prøvet før, konstaterer hun begejstret.

"Jeg følte mig utroligt privilegeret"
For Cecilie Hother var det en stor oplevelse at få indblik i, hvordan tingene fungerer i Danmarks Radio. Så det er angiveligt ikke utilfredshed, der har fået hende til at forlade jobbet på DR så hurtigt.

- Jeg havde faktisk forventet, at jeg ville blive længere tid på DR. Det var jo en stor oplevelse at komme fra et lille produktionsselskab (STV, som leverer vejrudsendelserne til TV 2, red.) til et kæmpestort sted, som DR jo er, siger Cecilie Hother, som uddyber.

- DR var en ren slikbutik, fordi de havde alt samlet på ét sted, og du kunne bare gøre alt muligt. Hvis vi for eksempel havde brug for nogle udstoppede fugle eller en anden form for rekvisit, kunne man bare gå ned i rekvisitafdelingen, som lå ti minutter væk, og låne alt muligt. På den måde følte jeg mig utroligt privilegeret.

- Jeg var faktisk rigtig glad for DR, og jeg fik lov til at lave mange sjove ting på 'Vores vejr'. Så min oplevelse af DR som arbejdsplads var fin.

Får lov til at gå i dybden på TV 2 Fri
Én af de ting, som Cecilie Hother især glæder sig til, når hun bliver en del af værtsfællesskabet i 'Frihuset', som dagligt sender to timers live-tv fra en idyllisk landejendom i Hornsherred, er, at hun nu ikke længere skal være alene om at underholde på skærmen.

- Som vejrvært var jeg jo vant til, at alting afhang af mig, og det bliver utroligt rart at have nogle værtskolleger at samarbejde med, ligesom fokus nu bliver flyttet fra mig selv og over på de spændende gæster, jeg skal interviewe, lyder det fra den 34-årige, kommende TV 2 Fri-vært.

Selv om 'Frihuset' på samme måde som 'Go'morgen Danmark' er et direkte program, der bliver til i et samarbejde mellem en række faste værter, mener Cecilie Hother ikke, at det kan sammenlignes med det, hun nu skal lave på TV 2 Fri.

- Jeg tror helt sikkert, at familiestemningen kommer til at være der på samme måde, som den var der i 'Go'morgen Danmark'. Men på TV 2 Fri skal vi jo lave det, der hedder "slow-tv", så det bliver helt anderledes, siger hun og fortsætter.

- I de gængse nyheds- og magasinprogrammer er det svært at gå i dybden med tingene, fordi alle indslagene er bundet op på tid. Og det er nok den største forskel fra 'Go'morgen' og det, vi skal lave på TV 2 Fri. Der er en fantastisk entusiasme og energi, fordi vi virkelig får lov til at gå helt ned i detaljerne, lyder det fra Hother, og hun tilføjer med et lille grin.

- Men nu må vi se, hvordan det bliver, for som sagt er det jo aldrig prøvet før, slutter hun.

Oplev Cecilie Hother som vært i 'Frihuset', når TV 2 Fri går i luften søndag d. 5. maj kl. 11.30

Susanne Nielsen, suni@tv2.dk