Det kan du se på den nye DR-kanal

16x9

Nu er DR Ultra gået i luften, og de 7-12-årige har fået en hel kanal dedikeret til dem - se, hvad den nye børnekanal sender

Fra i dag har du muligvis fået en ny kanal i dit fjernsyn. DR's nye børnekanal, DR Ultra, er nemlig gået i luften og sender på den kanal, hvor den lukkede nyhedskanal DR Update tidligere har sendt.

Kanalen henvender sig til de 7-12-årige og skal reflektere de større børns virkelighed i højere grad en "lillebror"-kanalen DR Ramasjang.

På den nye DR-børnekanal vil der blandt andet blive sendt nyheder til børn. Fra mandag til torsdag vil der blive vist 'Ultra Nyt' kl. 18.00 med nyheder målrettet de 7-12-årige.

Danske og udenlandske programmer
Ifølge kanaldirektør Kirstine Vinderskov er fællesnævneren for kanalen public service med fokus på børnenes virkelighed.

Af andre programmer på DR Ultra kan nævnes reportageserien 'Byt familie', hvor vidt forskellige børn fra hele landet bytter familie og liv. Sebastian Klein har sit eget program 'Sebastian på dybt vand', der foregår i Danmarks Akvarium, og om fredagen kommer der en quiz, 'Fredagsfesten', der samler børnene og deres familie.

Ud over de danske programmer vil der også blive vist en række udenlandske programmer, heriblandt 'Clone Wars', 'Asterix & Obelix', 'Dance Academy' og 'The Haunting Hour'.

Fra i dag er DR2 og DR Ramasjang blevet relanceret, så DR2 i højere grad sender nyheder (i stil med den lukkede DR Update), mens DR's originale børnekanal primært henvender sig til de mindste børn.

DR Ultra sender på hverdage mellem kl. 6.30 og 20.30 (i weekenden til kl. 23.30), og kanalen bliver vist der, hvor der tidligere er vist DR Update. Hvis du ikke har mulighed for at finde DR Ultra i dit fjernsyn, kan du få flere oplysninger om mulighederne for modtagelse på dr.dk/modtagelse.

Sune Jørgensen, sujo@tv2.dk