Hjerne-Madsen: Derfor virker hypnose

I ny sæson af 'Argh! Det gjorde jeg bare ikk' er deltagerne ekstra modtagelige for hypnose. Hør forklaringen her

På lørdag har TV 2 Zulu sæsonpremiere på 'Argh! Det gjorde jeg bare ikk' - hypnose-programmet, hvor folk gør de underligste ting, mens de befinder sig i trance.

Men hvordan kan det egentlig lade sig gøre, at et menneske kan få sig selv til at gøre ting under hypnose, som vedkommende ellers aldrig kunne drømme om at foretage sig? Det svarer "Hjerne-Madsen" alias Peter Lund Madsen på, da han besøger vært Lisbeth Østergaard i studiet (Se videoklip øverst på siden).

"Normalt kan man rette sin opmærksomhed mod et bestemt punkt, og så kan man f.eks. sidde og forestille sig, at man er på en strand, selv om man sidder på en bar. Men når man er hypnotiseret, så bliver forestillingen så stærk, at man simpelthen ER på den strand," forklarer Peter Lund Madsen og tilføjer, at der er tale om en reel, mental tilstand og ikke bare indbildning.

"Det er et reelt fænomen, og det har været beskrevet i lægevidenskaben i mange, mange år," konkluderer hjerneforskeren i programmet.

Lisbeth Ø.: Det bliver vildere i år
Ifølge Zulu-showets nye vært, Lisbeth Østergaard, er deltagerne i anden sæson af programmet ekstra modtagelige for hypnose, hvilket betyder, at der er kommet nogle helt specielle optagelser i kassen.

"Folk gør de mærkeligste ting i programmet, og selv om jeg ikke selv var med sidste år, så siger folk i produktionen, at det bliver meget vildere i denne sæson," siger Lisbeth Østergaard til tvtid og tilføjer.

"Jeg har svært ved at vælge en favorit blandt dem, der er med, fordi de allesammen er så langt ude, når de er under hypnose," siger hun med et grin.

Noget helt andet end at være 'Go'morgen'-vært
For Lisbeth Østergaard har værtsrollen i 'Argh! Det gjorde jeg bare ikk 2', som hun deler med sin mandlige makker Nikolaj Stokholm, også været ret grænseoverskridende for hende selv.

"Det er meget anderledes end at være vært på 'Go'morgen Danmark', for der kan man jo briefe sine gæster, før de kommer i studiet, og man er på forhånd enige om, hvad præmissen er. Men her (i hypnoseshowet, red.) møder deltagerne mig for første gang, når de vågner op i studiet, og det er en meget speciel oplevelse," forklarer 'Argh!'-værten.

Niels vil sælge et usælgeligt hus
Den første deltager i hypnose-showets anden sæson er Niels Nørgaard fra Randers, som medvirker i adskillige vanvittige optrin. Blandt andet bliver han taget som smugler i lufthavnen, og så spiller han fodbold med selveste Messi, men brænder det afgørende straffespark i Champions League-finalen.

Men Niels, der til daglig arbejder som sælger af mobiltelefoner hos TDC, har også en hemmelig drøm om at blive ejendomsmægler. Dén får han opfyldt under hypnose, hvor han sætter al sin vilje og evne ind på at sælge en særdeles faldefærdig landejendom til et ægtepar.

(Se videoklip med Niels som ejendomsmægler nederst på siden)

Niels har en hel del på spil i programmet, da han kommer ind til Lisbeth Ø. i studiet. For hvis han kan huske, hvad han har gjort og sagt under hypnosen, har han chancen for at vinde drømmerejsen til Thailand.

Se premieren på 'Argh! Det gjorde jeg bare ikk 2" på lørdag kl. 21.20 på TV 2 Zulu

Susanne Nielsen (suni@tv2.dk)