Ny sangkonkurrence med pengepræmier

16x9

I 'The Winner Is' dyster både amatører og professionelle sangere om præmier på op til én million dollar

'The Voice' er blevet så stor en succes i USA, at tv-stationen bag prøver lykken med en ny musikkonkurrence. NBC håber på et nyt hit - denne gang med tilsætning af elementer fra gameshow-genren.

Serien får titlen 'The Winner Is' og bliver åben for deltagere i alle aldre, fordelt på både solister og grupper. Der bliver desuden adgang for såvel amatører som professionelle.

Deltagerne stiller op til parvis sangduel og bedømmes af et dommerpanel. Derefter får de mulighed for at indgå en aftale. Hvis de er i tvivl om, hvorvidt de klarede sig godt nok i forhold til den anden part i duellen, kan de forlade programmet med kontanter i lommen.

De, der vælger at blive, må afvente juryens afgørelse for at finde ud af, om de er videre til næste runde og dermed hovedpræmien på en million dollars.

Kamp om de bedste dommere
Den hollandske tv-konceptmager John de Mol, som skabte 'The Voice', står også bag det nye format, og NBCs programchef Paul Telegdy er vild med idéen:

"Blandingen af talentfulde sangere og programmets overraskende drejning med muligheden for at forhandle sig til kontanter skal nok appellere til seerne", spår Telegdy.

Med 'The Winner Is' blander NBC sig i kampen om de bedste dommere fra musikindustrien. I forvejen kappes 'American Idol', 'X Factor' og 'The Voice' om de hotteste navne og kandidaternes honorarkrav nåede et højdepunkt for nylig, da Britney Spears fik 15 millioner dollars for én sæson ved dommerbordet i'X Factor'.

Hanne Linaa/suni@tv2.dk