'Matador' sælger stadig bedst

16x9

'Matador' kan nu fejre 100-ugers jubilæum på top 10 over mest solgte tv-serie-dvd'er i Danmark

Selv om det efterhånden er 34 år siden, at Lise Nørgaards populære tv-serie 'Matador' havde premiere på DR1, fortsætter Laura, Maude, bankdirektør Varnæs, Ingeborg, hr. Schwann og alle de andre fra Korsbæk med at imponere og sætte rekorder.

Fredag har 'Matador'-folkeboksen med samtlige 24 afsnit på dvd været blandt de 10 mest solgte tv-serie-dvd'er i Danmark i præcis 100 uger på brancheorganisationen IFPI's officielle hitliste, og det er helt usædvanligt.

'Matador' fejrer "jubilæet" på femtepladsen, men så sent som i sidste uge var 'Matador' nummer et.
Det er DR Multimedie og Sandrew Metronome, der har udgivet og stået for distributionen af boksen, og 'Matador' er uden sammenligning den bedst sælgende danske tv-serie nogensinde.

Lise Nørgaard håber, de skåler
Den seneste opgørelse viser, at der i april 2012 var solgt 3.621.000 dvd'er med serien i Danmark. På hver dvd er der to afsnit. Derudover var der frem til 2005, hvor VHS-båndene havde deres storhedstid, solgt cirka en million VHS-bånd med serien. Og succesen varmer om hjertet hos Lise Nørgaard.

"Det var der da ingen af os, der kunne have regnet med, da vi sendte første gang i 1978. Jeg håber, at Erik Balling i sin himmel får et signal og kan skåle med Henning Bahs, der også var årsag til, at hele regiet blev så fantastisk," siger 'Matador's hovedforfatter Lise Nørgaard og hentyder dermed til seriens nu afdøde instruktør og scenograf.

Salget er steget med årene
Det pudsige med tv-serien 'Matador' er, at den faktisk er blevet mere og mere populær med årene. Salget af serien er faktisk taget til, efterhånden som årene er gået.

Det tog 27 år at sælge den første million VHS-videoer, mens det har taget otte år at sælge 3,6 millioner dvd'er. Dertil skal desuden lægges salget i Norge og Sverige, som også er en betydelig andel.

Det har flere gange været overvejet, om man skulle lave en ny version af serien, som bygger videre på historien om Mads Skjern og familien Varnæs. Men hver gang er idéen blevet skudt i seng, og den danske befolkning er tilsyneladende ikke lune på idéen om at røre ved én af dansk tv's største kulturarve.

Louise Vilsbøl (lvil@tv2.dk)