Iben hugger hovedet af høne

Iben Hjejle er bestemt ikke glad for situationen, da hun skal halshugge en høne i 'Stjernerne på slottet'

På tirsdag er det tv-vært og Zulu-redaktør Signe Lindkvist, der er hovedpersonen i 'Stjernerne på slottet'. Og hendes dag bærer blandt andet præg af, at hun er vokset op på et landligt kvindekollektiv i Espergærde.

Signe måtte som barn spise hønsene og de andre dyr på gården, og hun synes, at hendes meddeltagere skal lære, hvordan man fanger og hugger hovedet af en høne. En opgave, som ikke ligefrem falder i skuespiller Iben Hjejles smag. (Se videoklip øverst).

Hønsene skal dog ikke kun dræbes, de skal også puttes i kogende vand og plukkes, så de kan tilberedes til et aftenmåltid i marokkansk stil.

Tidlig debut som tv-vært og alvorlig sygdom
Selv om Signe Lindkvist voksede op i et hjem uden fjernsyn, kom hun i en alder af bare 16 år til casting på et job som tv-vært på DR, og det lykkedes hende at score værtsjobbet på børneprogrammet 'Hvaffor en hånd' (1991).

Lige siden kørte Signes karriere som smurt med diverse børne- og ungdomsprogrammer, indtil hun som 24-årig fik den ubehagelige besked, at hendes mor havde fået Parkinsons Sygdom - en voldsom omvæltning, der fik stor indflydelse på Signes liv. (Se tvtids interview med Signe Lindkvist via link øverst til højre).

Se Signe Lindkvists dag i 'Stjernerne på slottet' tirsdag kl. 20.35 på TV 2

Susanne Nielsen (suni@tv2.dk)