"Gør, hvad Casper siger"

16x9

Som "skriver" på 'Live fra Bremen' kan Anders Stjernholm tydeligt mærke sit problem med autoriteter

Komiker Anders Stjernholm er blandt de nyeste "skrivere" på 'Live fra Bremen'-holdet. Tvtid har taget en snak med ham om, hvordan det er, at skrive for Danmarks komik-fabrik nummer et.

Har du konflikter med folk på 'Bremen'?
"Tja, Casper (Christensen red.). Men det er jo bare fordi, han er chef. Hvilket også er grunden til, at han nemt vinder konflikterne. Men han er jo en dygtig chef."

'Dygtig chef' er noteret. Kan du uddybe, hvornår han er irriterende?
"Ha ha. Nej, det er bare, når man lige er uenig om en joke eller en retning på en sketch, så kan jeg mærke min stædighed og min umiddelbare problemer med autoriteter."

Hvordan får du inspiration til Bremen?
"Rigtig meget kommer af al det lorte-tv, der bliver lavet i Danmark. Derudover holder jeg af at revse Folkekirken, men det er ikke altid, jeg får lov af Casper."

Hvad præcist fik du ikke lov at lave?
"Jeg hader virkelig religion og vil gerne have folkekirken ned med nakken. Helt konkret havde vi den her præstesketch, hvor folkekirken skulle lejes ud. Og her havde jeg skrevet en masse om hvor lidt præsterne troede på gud. Men der siger Casper: 'Ej, lad det handle om diskoteker i stedet'. - 'Live fra Bremen' har jo en lidt mere let og fjollet stil, end det jeg lige havde gang i."

Har du fået noget skrottet, fordi det var for dårligt?
"Ja da! Vi dropper hele tiden materiale, fordi det ikke fungerer. Jeg har kæmpet i halvanden måned for at vi skal lave grin med 'Taxaquizzen', men den bliver droppet hver gang. Casper kigger på mig, som om jeg er idiot, når jeg kommer hver mandag morgen med min blok og siger: Ja, så har jeg den om 'Taxaquizzen'. Men de andre synes heller ikke den fungerer."

"Mange mener, at det er fordi jeg har skrevet mig selv med. Jeg bliver drillet en del med at være meget med i billederne. Det er jo første gang, at jeg arbejder uden at få mit fjæs på skærmen eller stemmen i radioen."

Hvilken sketch er du mest stolt af at have fundet på?
"Jeg kunne virkelig godt lide "Den alternative SSP-konsulent", som var en kort båndet sketch om en mand, der kildede unge bøller. Dels fordi den var så langt ude - og dels fordi, den nærmest ikke blev ændret efter, jeg havde skrevet den. Næsten alle de ting vi laver, bliver skrevet om utallige gange, før de er gode nok."

Hvilken af dine sketches er gået mest galt?
"Intet, jeg har skrevet, er nogensinde gået galt. (Fordi jeg er awesome - eller fordi jeg er i totalt benægtelses-humør.)"

Hvad er det sværeste ved at skrive for 'Live fra Bremen'?
"Det er at få alle til at se sketchen, som jeg ser den. For eksempel er det inde i mit hoved hysterisk morsomt, når en struds spiller squash mod en nynazistisk indvandrer på en bane af vingummibamser (hypotetisk eksempel). Men hvis jeg ikke kan forklare det på skrift, vil instruktøren og skuespillerne bare tro, jeg er idiot."

Hvad er dit bedste råd til andre comedy-skrivere?
"Gør hvad Casper siger. Ellers får du ikke dine ting på skærmen - og heller ingen frokost. Eller løn."

Alice Petersen (alpe@tv2.dk)