Britisk prinsepar elsker 'Forbrydelsen'

16x9

Camilla Parker Bowles vil sammen med kronprinsesse Mary vil besøge settet på 'Forbrydelsen III'

Når prinsen af Wales og hertuginden af Cornwall - bedre kendt som prins Charles og lady Camilla - skal på officielt besøg i Danmark, er der især én ting, der fanger den britiske hertugindes interesse: DR's dramaserie 'Forbrydelsen'.

"Hertuginden er særdeles godt inde i serien og er meget begejstret for den. Så det er en af de ting, vi glæder os meget til at vise hende," siger ceremonimester Christian Eugen-Olsen på et pressemøde forud for besøget, der finder sted fra den 24. til 27. marts.

"Arrangeringen af besøget er et samarbejde med det britiske kongehus, og besøget på 'Forbrydelsen' er et ønske fra deres side, som vi er glade for at kunne opfylde," tilføjer Christian Eugen-Olsen.

Interesserede i dansk kultur
Ligesom resten af Storbritannien er hertuginden af Cornwall blevet bidt af den danske serie, fortæller Storbritanniens ambassadør i Danmark, Nick Archer, der også er til stede ved pressemødet.

"Forbrydelsen er kolossal i England. Og med dens popularitet er englænderne også blevet mere interesserede i dansk kultur," siger Nick Archer.

Energi og økologi
Foruden besøget på optagelserne til den tredje sæson af 'Forbrydelsen', som hertuginde Camilla besøger sammen med kronprinsesse Mary, får også Avedøreværket, VIA University College i Horsens og boligområdet Gyldenrisparken på Amager royalt besøg.

"Det engelske par har en stærk interesse for energi, bæredygtig udvikling og økologi, og det afspejles også i deres besøg," siger hofmarskal Ove Ullerup, der tilføjer, at markeringen af de to regentjubilæer er den primære årsag til besøget.

"I år fejrer dronning Margrethe 40-års jubilæum herhjemme, mens dronning Elizabeth fejrer 60-års jubilæum. Så besøget er en markering af det fælles 100 års jubilæum," siger Ove Ullerup.

Det er hertugindens første officielle besøg i Danmark, mens prinsen af Wales senest besøgte Danmark i december 2009.

Ritzau/suni@tv2.dk