Fra undertøjsmodel til tv-vært

16x9
Zulu Kvægræs Foto:

Først var hun skrækslagen, men så forelskede hun sig håbløst i jobbet, og måtte fælde en tåre, da hun så sin tv-debut

28-årige Sarah Grünewald er en af de få udvalgte: Siden hun var 17 år har hun rejst verden tynd med sin lysende modelkarriere, været på forsiden af Woman, Femina og alle de andre store blade. Boet fire år i Paris og skabt internationale overskrifter på grund af sin skønhed.

Og det helt uden at stille op i 'Topmodel'.

Nu er Sarah Grünewald aktuel som vært på 'Zulus Store Datingshow'. Det er noget af et karriereskift, og det har heller ikke efterladt den smukke dansker helt upåvirket. Faktisk føler modellen, at hendes liv har fået en helt ny retning.

Var dødbange i starten
Tvtid fangede den nye tv-stjerne på telefonen mellem foto-optagelser i Tyrkiet, og fik hende til at fortælle, hvordan tv-branchen både har skræmt og tændt hende.

For Sarah Grünewald har måttet sande, at det kan være langt mere grænseoverskridende at smalltalke i et underholdningsprogram end at forføre hele verden iført undertøj.

"Jeg var dødbange, da jeg kastede mig ud i det her," fortæller hun om starten på 'Zulus Store Datingshow'.

"Som model får du tøj på, som du skal agere ud fra. Du kan være sexet og fræk i en bikini eller business-agtig og kølig i jakkesæt. Men nu kommer folk og siger, at jeg bare skal være mig selv - helt uden at være klædt ud eller have en rolle. Det er svært, når man ikke får en rolle udleveret. Man bliver meget sårbar, når man bare er sig selv," siger hun.

Blev opdaget i 'Dirch'
Sarah Grünewald startede ellers sin tv-karriere med bare at være sig selv. Modellen havde sin skuespillerdebut i 2011 i filmen 'Dirch', hvor hun spiller Kjelds smukke kone. Og med både "model" og "skuespiller" på CV'et blev hun snart inviteret til at medvirke i den nye sæson af 'Zulu Kvægræs' (der har premiere på søndag).

Her var produktionsholdet så begejstrede for Sarahs personlige stil foran kameraerne, at de inviterede hende til audition som tv-vært. Og helt uden nogen tv-erfaring strøg hun direkte ind og fik jobbet.

En grænseoverskridende udfordring, når man aldrig før har lavet tv:

Vil helst ikke "synge falsk"
"Man er bange for ikke selv at opdage det, hvis man er dødelendig. Lidt ligesom hvis man står og synger, og ikke selv kan høre, at det er pivfalsk. Men som én også sagde til mig: Tror du ikke, at de ville have sendt dig i værtstræning, hvis du var så elendig? Og det har de ikke gjort, så det kan ikke være helt galt," griner hun.

Efterhånden har Grünewald dog lært at slappe af og nyde værtsjobbet.

"Jeg har efterhånden slappet mere af i det og kunne se, hvor sjovt det var at lave det her fjernsyn. Tilsidst var jeg ikke bange mere, og jeg har fundet ud af, at det er så meget mig," siger hun.

Derfor endte hun også med at være tilfreds med resultatet, da 'Zulus Store Datingshow' havde premiere, og hun så sig selv på tv for første gang.

"Jeg må indrømme, at jeg blev så rørt, at jeg fældede en lille tåre," siger hun.

Tiden tærer på modelkarrieren
Grünewald tror og håber, at der nu er andre Tv-jobs på bedding til hende:

"Det er jo tidsbegrænset , hvor længe man kan være model, før det hele begynder at hænge. Så jeg har tænkt meget over, hvad jeg skulle lave bagefter. Jeg har været omkring mange forskellige erhverv, der alle har med rejser og mennesker at gøre," fortæller modellen, der blandt andet har overvejet at blive stewardesse eller pædagog med unge kriminelle som arbejdsområde.

Netop på grund af den tidligere ubeslutsomhed er Grünewald begejstret over at være faldet over tv-branchen.

"Når jeg tog på arbejde og gik ned af gangen på vej ned til studiet følte jeg mig så glad, fordi jeg følte mig hjemme. Jeg føler at jeg har fundet en niche, jeg virkelig brænder for," siger hun.

Pinligt at de ser min bare røv
Og så har tv-branchen en anden fordel: fremover bliver det ikke nær så pinligt, når folk googler hende.

En undertøjskampagne for Forrest & Bob Underwear har medført, at de umiddelbare resultater, når man googler Sarah Grünewald er artikler som: 'Sarah Grünewald is a sexy Dane' og 'Dansk model topløs i ny undertøjsreklame'.

Selvom hun fint kan stå inde for den prestigefyldte og roste kampagne, irriterer det hende alligevel, at hun er blevet den topløse pige fra Danmark i de internationale medier.

"Mine forældres venner googler mig jo også, og der er det måske ikke helt så fedt, at det første de ser, er en bar røv," siger hun tørt.

Foreløbig fortsætter hun dog sin succesfulde modelkarriere, og indtil en ny tv-kontrakt er skrevet under, er Sarah Grünewald stadig model på fuld tid.

Du kan se 'Zulus Store Datingshow' hver lørdag kl. 21.00 på TV 2 Zulu

Alice Petersen (alpe@tv2.dk)