Ny reportageserie: 'Hjælp! vi skal føde'

16x9
Hjælp! vi skal føde Foto:

I seks afsnit følger en ny reportageserie fra DR Dokumentar livet på og omkring Danmarks største fødegang

Hvidovre Hospital fødes der hver dag året rundt, hvad der svarer til en stor dansk folkeskoleklasse.

Hospitalets fødegang er dermed Danmarks travleste.

DR Dokumnetar har i serien 'Hjælp! vi skal føde' set nærmere på de mange forskellige fødende, som får børn på Hvidovre Hospital. Rige som fattige, familier som alenemødre og førstegangsfødende som erfarne,

Ingen ens fødsler
'Hjælp, vi skal føde' handler både om de fødende, og om deres meget forskellige familier.

Bøsseparret Mikkel og Jens bliver kaldt til undsætning af Mikkels søster Kristine. Hun er ikke længere sammen med faderen, så nu skal broderen og hans mand agere fødselshjælpere.

Anne Marie sidder i Folketinget for de Radikale og er vant til smerte, for hun er Danmarks bedste i 200 km løb. Hendes mand er narkoselæge, så parret har alle forudsætninger for at stå fødslen igennem. Men den skal vise sig at blive alt andet end nem.

På Amager ved Camilla ikke, om hun kommer til at føde alene. Hendes kæreste er udsendt soldat i Afghanistan og forsøger at nå hjem i tide.

Jimmi er maler og har styr på det med spartling. Men nu har hans kæreste kraftige veer, og hvad er det så lige, man gør?

Tue skal være far for anden gang og kender turen, eller gør han? Instruksen fra kæresten er, at han helst ikke må trække vejret, mens hun føder.

Se 'Hjælp! vi skal føde' første gang tirsdag den 24. januar kl. 20.30 på DR1

Bjarke Hansen bjah@tv2.dk