'Twilight'-tema i ny julekalender

16x9

TV 2s julekalender byder på et ungt kærlighedsdrama med overjordiske undertoner ligesom i 'Twilight'-sagaen

For øjeblikket raser 'Twilight'-feberen endnu engang over hele verden, og hundredetusindvis af unge er spændte på at se den endelige forening mellem vampyren Edward og highschool-pigen Bella.

Men måske vil en ny feber ramme den danske ungdom i december. TV 2s julekalender 'Ludvig og Julemanden' byder nemlig på et ungt kærligheds-tema, der er inspireret af 'Twilight'-sagaen. De blege, udødelige vampyrer er dog udskiftet med kridhvide spøgelser.

"Ligesom i 'Twilight'-filmene er der tale om en kærlighedshistorie, hvor de unge ikke kan nå hinanden helt, fordi de befinder sig i hver sin verden. Der er en fysisk barriere, som er svær at overskride. I 'Ludvig og Julemanden' er det bare et spøgelse og en almindelig ung fyr, der slås om den samme pige," siger producent Morten Rasmussen til TVTID.dk.

Unge debutanter i hovedrollerne
I centrum af kærlighedstrekanten står Ludvigs 15-årige storesøster, Rebekka, som efterstræbes af både det unge spøgelse, ridderen Maximillian, der huserer på Børglum Kloster, hvor familien bor, og af Rebekkas nye klassekammerat, Thomas, der er en charmerende fyr fuld af selvtillid.

Hovedrollerne i kærlighedsdramaet spilles af henholdsvis 17-årige Marta Holm, 22-årige Andreas Jessen (foto øverst t.v.) og 22-årige Thomas Ernst, der alle tre har erfaring som skuespillere, men er nye ansigter i TV-sammenhæng.

Med i kærlighedsdramaet er dog også et andet ungt og mere kendt TV-ansigt, nemlig Julie Zangenberg, der spiller spøgelset "Den indemurede pige". Hun er jaloux over, at spøgelsesfællen Maximillian, som hun selv er lun på, er forelsket i en levende pige.

Har lært noget om ridderlighed
Ligesom i 'Twilight'-filmene, hvor vampyren Edward er en helte-figur for pigerne, er også spøgelset Maximillian en rigtig gentleman.

"Mange fyre i dag kan lære nogle tricks af Max, når det gælder om at behandle pigerne med respekt. Han er en fuldblods-gentleman med ridderlige manerer. Det er ikke noget, man bliver opdraget til på samme måde i dag. Så jeg har i hvert fald selv tænkt på, at det er noget, jeg kan tage med mig," siger Andreas Jessen, der ikke har noget problem med at være romantisk på TV.

"Både Marta og Julie er jo nogle rigtig søde piger, så det er ikke svært at leve sig ind i rollen," siger han galant.

Se 'Ludvig og Julemanden' (1:24), torsdag d. 1. december kl. 20.00 på TV 2

Susanne Nielsen (suni@tv2.dk)