Ny serie om Danmark - fra kyst til kyst

16x9
Danmark ­ kyst til kyst Foto:

I en ny programserie på DR1 udforsker fem ekspertværter den danske kystlinje, og fortæller glemte historier om Danmark

Danmark har med 7000 km. kystlinje på godt 43.000 kvm. nemmere adgang til havet end langt de fleste andre folkeslag.

Men hvor meget ved vi egentlig om vores kyster?

I en ny serie i otte dele på DR1 udforsker fem forskellige ekspertværter forskellige dele af den danske kyst, og fortæller glemte historier om Danmark.

- DR kan med denne serie forhåbentlig inspirere danskerne til at besøge vores mangfoldige lands mange ukendte skatte, siger DR1s kanalchef, Lotte Lindegaard om serien 'Danmark - kyst til kyst'.

Kysten er kulturarv
De fem ekspertværter på den nye programserie er havbiolog Anders Drud, der er hovedvært, samt biolog og vært på DR2-programmet 'Viden om', Line Friis Frederiksen, botaniker Flemming Rune, geograf Mai Maskell og historiker Ulrik Langen.

De vil i hver udsendelse se nærmere på en ny dansk landsdel og fortælle historier om dets mennesker, natur og kultur. Alt fra naturen, dialekterne, det lokale erhvervsliv og dyrelivet bliver endevendt i programmerne.

- De danske kystområder med hvert deres særkende er jo en vigtig del af vores fælles, levende kulturarv. Måske er der sket noget for 20 år siden, eller for en million år siden, der stadig præger en egn. Vi taler med lokale, der har gennemlevet eller ved noget om, hvordan det er sket, og hvordan det påvirker vores liv, fortæller producent Ulrik E. Gutt-Nielsen.

Lyset på Skagen
Første afsnit foregår i Nordjylland, hvor vi bl.a. får svar på, om lyset på Skagen vitterlig er noget specielt.

De fem værter undersøger også et boblende rev i Kattegat, og sprænger miner i luften ud for Frederikshavn.

Se 'Danmark - kyst til kyst' første gang 13. juni kl. 20.00 på DR1

Bjarke Hansen / DR Presse