'Forbrydelsen' hitter i England

16x9

Den danske udgave af 'Forbrydelsen' er et hit på engelske BBC4

I Danmark var DR-serien 'Forbrydelsen' en kæmpe succes på alle måder. Siden er den blevet solgt til mange forskellige lande, og i USA har de tilmed lavet deres egen udgave af serien (se videotrailer nederst).

I England viser de den danske udgave af 'Forbrydelsen', der dog går under navnet 'The Killing' derovre, og indtil videre har reaktionerne været gode.

De to første afsnit blev vist i søndags, og den danske serie bliver fremover vist i den bedste sendetid kl. 21.00 søndag aften på BBC4.

'Prime Suspect' møder 'Wallander'
The Guardians TV-anmelder Vicky Frost er uforbeholden i sin ros af 'Forbrydelsen'. Ifølge hende, så er serien en god blanding af den engelske politiserie 'Prime Suspect' og krimiserien 'Wallander', som både blev vist i den svenske originaludgave og i en engelsk remake på engelsk TV.

Sammenligningen er absolut ment som en ros.

Også de engelske TV-seere har taget godt imod de to første afsnit af den danske serie.

Dansk i England
I den engelsktalende verden, og således også i Storbritannien, er det meget sjældent, at de store TV-kanaler køber serier, som ikke er med engelsk tale, og det er endnu mere sjældent, at disse serier får så godt et sendetidspunkt, som forbrydelsen har fået.

Så noget tyder altså på, at englænderne også kan lide den mørke skandinaviske stemning, der har gjort 'Forbrydelsen' til et hit over hele Europa.

Bjarke Hansen