'Fjernsyn for dig' tilbage efter seer-pres

16x9

Efter massivt seer-pres bøjer DR sig i støvet og sender igen 'Fjernsyn for dig' - dog er det stadig på Ramasjang, det foregår

Kun få dage efter, at DR sagde: Vi bøjer os ikke, bukker de alligevel under for det massive seer-pres, der har ramt dem gennem de første tre uger af 2011. Fra den 31. januar justeres sendeplanerne, og man vil igen kunne se programmerne fra 'Fjernsyn for dig' kl. 17.30.

Det bliver dog ikke på hovedkanalen, at man kommer til at kunne se 'Fjernsyn for dig'. DR henviser fortsat børnefamilierne til DR Ramasjang og påpeger, at DR Ramasjang siden lanceringen i november 2009 har fået rigtig godt fat i børnene. I samme tidsrum har DR1's 'Fjernsyn for dig' haft sværere og sværere ved at holde på børnene.

Så forældrene må altså slå sig til tåls med, at der i stedet for den traditionsrige udsendelse for de 3-6-årige, som har kørt siden 1954, nu bliver sendt 'Landsbyhospitalet på hovedkanalen lige før aftensmaden.

Kommer forældrene i møde
Selv om det har irriteret mange forældre, at deres børn nu bliver henvist til nichekanalen DR Ramasjang, så mener man hos DR, at det er et spørgsmål om tilvænning.

- På det traditionsrige sendetidspunkt klokken 17.30 vil vi sikre, at man kan se de elskede programmer, man kender fra 'Fjernsyn for dig', siger DRs mediedirektør Mikael Kamber, og fortsætter:

- Vi har for kort tid siden lanceret en hel børnekanal. DR Ramasjang er blevet en stor succes blandt børnene - langt større end vi turde håbe på. Men vi bliver også nødt til at lytte til de forældre, som har været kede af den nye sendeplan. Dem kommer vi nu i møde med ændringerne.

Han henviser til, at der nu bliver sendt mere børnefjernsyn end nogensinde før på DRs kanaler. Meget af det TV, der er for børn, sendes dog nu på DRs børnekanal. Børnekanalen kan tages af alle danskere, der har en MPEG4 tuner i deres TV.

Fra mandag d. 31. januar kan man igen se 'Fjernsyn for dig' kl. 17.30 på DR Ramasjang

Louise Vilsbøl