Nu slutter 'DR2 Premiere'

16x9

Til jul er der stor finale på 'DR2 Premiere', men Ifølge DR handler det ikke om at spare penge

Til jul er der stor finale på 'DR2 Premiere'. Ifølge DR handler aflysningen af programmet dog ikke om at spare penge

Efter fem sæsoner af programmet 'DR2 Premiere' er det ifølge en pressemeddelelse fra DR tid til fornyelse på DR2. Fra 2011 bliver programmet afløst af en ny generation af kulturprogrammer på DR2.

- Vi er glade for DR2 Premiere. Det er godt program. Men en gang i mellem må vi jo lukke gamle programmer for at give plads til nye, siger DR2's kanalchef Arne Notkin, der tilføjer:

- Vi er ikke ude i en spareøvelse. Vi kommer blandt andet til at kigge kritisk på kulturen og dens institutioner, vi kommer til at behandle litteratur på en måde, der aldrig er set tidligere på tv, og vi kommer til at beskæftige os indgående med andre kulturgenrer end litteraturen.

Nye programmer vil eksperimentere
Han fastholder, at man på DR har været rigtig glade for programmet og mener, at det har været med til at udvikle feltet.

- Med DR2 Premiere er vi gået nye veje med filmstoffet på TV. Først med Mikkel Munch Fals og hans satiriske tilgang til stoffet kombineret med Premiereklubben, hvor det almindelige filmpublikum fik adgang til skærmen. Dernæst med skiftende filmfolk, der gav seerne Danmarks mest kompetente og mest inhabile filmanmeldelser. Og endelig med filmlektoren Kasper Bering Liisberg og filminstruktøren Tea Lindeburg, der viste, at kryds mellem forskellige fagligheder og personligheder kan skabe et spændende filmprogram, siger Arne Notkin.

Ifølge ham vil de nye kulturprogrammer eksperimentere og gå nye veje. Men DR vil endnu for tidligt at løfte sløret for de nye kultur-programmer og program-serier.

Således skal man altså nyde de sidste par måneder med 'DR2 Premiere', der bliver sendt om mandagen kl. 20.00, før der er stor finale i december.

Louise Vilsbøl/ DR Presse